NIEUWSBRIEF
23 juni 2017
 
www.erfgoedcelbrugge.be contact Facebook Twitter
Nieuwe herinneringskoffer Sport

Sinds 2013 al maakt Erfgoedcel Brugge werk van reminiscentie met vijf thematische uitleenkoffers. Vanaf 1 juli is er dankzij stagiaire Margot Logier een nieuwe koffer beschikbaar met als onderwerp sport.

Aan de hand van een algemene handleiding en zeven thema-tasjes kunnen ergotherapeuten en andere mensen die met ouderen werken het gesprek rond sport aanvatten en levendig houden.
Objecten, kledij, filmpjes, foto’s, verhalen en geuren … brengen je terug naar gouden sportdagen!

Werking religieus erfgoed op volle toeren

De vrijwilligers religieus erfgoed hebben zopas de inventarisatie in de Sint-Jakobskerk afgerond. Samen goed voor maar liefst 560 objecten! Vanaf juli trekken ze naar Sint-Pieter in de Banden te Dudzele, een 17de eeuwse kerk met een opmerkelijke collectie.

Wil je nog meer weten over hoe we zorgen voor ons religieus erfgoed? Breng voor 30 juni een bezoek aan de gratis expo ‘Religieus erfgoed, een zorgenkind’ in de Sint-Jakokskerk.

In het wiel van de Flandriens:
de Elfstedenronde vroeger en nu

Tijdens het voorbije weekend beleefde de Elfstedenronde een geslaagde comeback. 50 jaar na de overwinning van Guido Reybrouck nam Wout Van Aert de bloemen in ontvangst. Beleef nog tot en met 2 juli het glansrijke verleden van deze ronde in Stadsarchief Brugge op de tentoonstelling ‘In het wiel van de Flandriens: de Elfstedenronde vroeger en nu’.
De tentoonstelling is gemaakt in samenwerking met Erfgoedcel en Sportdienst Brugge.

Heb je zelf nog materiaal rond de Elfstedenronde in handen? Het Stadsarchief ontvangt het met open armen!

VZW De Kade toont erfgoed-vrijwilligerswerking op internationaal congres

Begeleidingscentrum Spermalie (vzw De Kade) ondersteunt al lang personen met een visuele beperking. De Kade is dit jaar mede-organisator van het ICEVI-congres in Brugge.
Erfgoedcel Brugge en De Kade vergasten de congresgangers op een kleine fototentoonstelling rond erfgoed-vrijwilligerswerking. Sinds 2015 wordt hier immers sterk op ingezet. De foto’s gaan daarna op reis langs verschillende locaties van De Kade.

Wil je meer weten over de samenwerking tussen VZW De Kade en erfgoedcel Brugge? Klik dan hier

 

Foto- en verhalenwedstrijd #zoetzoutzand

Heb jij oude of recente (vakantie)kiekjes met zoete, zoute of zanderige strandherinneringen? De eerste hap van een boule de berlin, een smeltend ijsje op de dijk of een zanderige picknick?
Doe dan mee met de foto- en verhalenwedstrijd van Erfgoedcel Kusterfgoed en zend hen jouw foto of verhaal.

Erfgoedcel Brugge Contacteer ons  
Brugs erfgoed
Ondersteuning
Online erfgoed
Kalender
Erfgoedwinkel
Pakhuizen
Komvest 45
8000 Brugge
E info@erfgoedcelbrugge.be
T 050 44 50 48
Met steun van de Vlaamse overheid
Indien je deze nieuwsbrief niet langer wenst te ontvangen, kan je je hier uitschrijven.