NIEUWSBRIEF
8 september 2022
 
www.erfgoedcelbrugge.be contact Facebook

 

nieuwe e-tentoonstelling: Spelerfgoed gezocht

Op de collectiedag tijdens de Uitwijken-residentie te Sint-Pieters verzamelden we boeiende verhalen over spelerfgoed. Buurtbewoners en vrijwilligers van FMDO vzw vertelden over hun favoriete spel, dat hen ook letterlijk samenbracht rond de spelletjestafel. Spelexperts van het VIVES Spellenlab en Volksspelen Madeleine leerden ons meer over de prachtige stukken die deelnemers meebrachten.
   

   
Tijdens de zomer verwerkten we de opnames, foto’s en getuigenissen in een gloednieuwe e-tentoonstelling die je hier kan ontdekken.
  
Veel kijkplezier!

koffiestories

Erfgoedcel Brugge stelt voor: Koffiestories! Een prachtige tentoonstelling over ons rijk koffieverleden met bijhorend activiteitenprogramma van 6 oktober tot 6 november.
  
Bij elke expomodule hoort een toepasselijke activiteit, georganiseerd door diverse partners. Geniet van koffieproeverijen, performances, workshops of onverwachte ontmoetingen bij een lekkere kop koffie.
  
Benieuwd naar alle locaties en activiteiten? Surf dan naar www.koffiestories.be.

   


   

 Dialoogdag 'dieper graven in het geheugen'

Op donderdag 20 oktober nodigen erfgoedcellen TERF en Brugge de zorg- en erfgoedsector uit voor een dialoogdag om het bovenlokaal cultuurproject ‘Dieper graven in het geheugen’ af te sluiten.
  
We delen de projectresultaten, laten enkele inspirerende ervaringsdeskundigen uit beide sectoren aan het woord en voorzien een verdiepend keuzeprogramma in de namiddag dat beide sectoren linkt en inspireert om met herinneringen en erfgoed aan de slag te gaan. Op onze reminiscentiebeurs kan je kennismaken met het (nieuwe) uitleenaanbod voor ouderen en personen met dementie.
   
Ontdek het volledige programma van deze boeiende dag en schrijf je in via onze website.
  

bis-stage erfgoeddag brugge       

Zoals ieder jaar zoeken we jong talent om ons te ondersteunen bij de lokale coördinatie van Erfgoeddag. Via deze BIS-baan wil de erfgoedcel starters de kans geven om een half jaar lang praktijkervaring op te doen in de erfgoedcel.
    
Onder het motto 'Beestig!' zoomt Erfgoeddag in 2023 in op de vele manieren waarop dieren een rol spelen in ons erfgoed. De BIS-stagiair zal de lokale organisatie en communicatie rond Erfgoeddag helpen verzorgen, alsook de Erfgoedweek voor scholen faciliteren.
   
Ken je iemand die geknipt is voor deze vacature? Laat het ons weten! Kandidaten kunnen zich aanmelden tot 21 september.
     
Meer info over de inhoud van de BIS-stage en de selectieprocedure kan je hier nalezen.
   

 op naar een beestige erfgoeddag 2023

Na een geslaagde 'Erfgoeddag maakt school' kijken we reikhalzend uit naar een volgende editie! Erfgoeddag Brugge 2023 zal doorgaan op zondag 23 april, met als thema 'Beestig!'
   
Met dit onderwerp kan je allerlei kanten op. Daarom voorziet Erfgoedcel Brugge op 15 november een inspiratiesessie in Kinderboerderij de Zeven Torentjes, ter ondersteuning van iedereen die volgend jaar een Erfgoeddag-activiteit in Brugge wil organiseren. We gaan dieper in op het thema en bedenken samen met de Brugse partners mogelijke insteken voor boeiende activiteiten.
   
Nieuwsgierig naar welke verbanden er tussen dieren en erfgoed te leggen zijn in Brugge? Neem dan eens kijkje op onze inspiratiepadlet.
   
Voor alle vragen en suggesties over Erfgoeddag Brugge één adres: erfgoeddag@brugge.be.
   

 digitale strategie van de erfgoedcel op cest
      

Recent werkte Erfgoedcel Brugge samen met stafmedewerker digitale ontwikkelingen Alexander Soetaert haar digitale strategie af. Meemoo zorgde voor de ondersteuning bij de ontwikkeling van de digitale strategie via een vormingstraject en maakt het document als voorbeeld binnenkort beschikbaar voor de sector op de Cultureel Erfgoed Standaarden Toolbox (CEST).
   
Je kan het document alvast op onze website raadplegen.

     

   
  
 SUCCES INA!

    

Een jaar geleden greep Ina Verrept, na 18 jaar bij Erfgoedcel Brugge, de kans om te proeven van de werking van de Openbare Bibliotheek Brugge. Ina blijft er aan de slag en dat als dienstleider in filiaal De Garve (Sint-Jozef).
   
Met veel plezier en dankbaarheid blikt ze terug op vele jaren van samenwerking, uitwisseling en vriendschap. Van ‘Verhalenbank Brugge’ in 2003 tot ‘De Wereld binnen Handbereik’ in 2021 en alles ‘daartussen’: het waren stuk voor stuk mooie ervaringen, getuigt Ina.
   
Ze wil graag iedereen heel hartelijk bedanken waarmee ze de afgelopen jaren vanuit de erfgoedcel heeft samengewerkt: collega’s in en buiten Brugge, enthousiaste vrijwilligers en dito publiek.
   
Wil je haar contacteren? Ze blijft bereikbaar via ina.verrept@brugge.be.

Erfgoedcel Brugge  
Pakhuizen
Komvest 45
8000 Brugge
E info@erfgoedcelbrugge.be
T 050 44 50 48
www.erfgoedcelbrugge.be
Met steun van de Vlaamse overheid
Indien je deze nieuwsbrief niet langer wenst te ontvangen, kan je je hier uitschrijven.