NIEUWSBRIEF
10 juni 2022
 
www.erfgoedcelbrugge.be contact Facebook

 

voorstelling handreiking ‘een sterk meester-leerlingtraject’

Op 2 juni stelde de Werkplaats Immaterieel Erfgoed de gloednieuwe Handreiking ‘Een sterk meester-leerlingtraject’ voor aan Vlaamse makers die een beurs vakmanschap willen aanvragen. De handreiking wordt deze zomer raadpleegbaar op immaterieelerfgoed.be, maar werd in primeur voorgesteld en gebruikt tijdens de infosessie in Brugge
   
De aanwezige meesters en leerlingen toonden zich erg enthousiast en konden tijdens de avond al de eerste concrete stappen zetten om hun traject rond vakmanschap in een beursaanvraag te gieten.

blog BRUGSE mEESTER-LEERLINGTRAJECTEN

Erfgoedcel Brugge steekt samen met de stedelijke videograaf de handen uit de mouwen om een inkijk te bieden in het proces van een leerling-meestertraject.
   
We volgen drie trajecten van imkers, glazeniers en patroonontwerpers en plaatsen maandelijks een filmpje op onze sociale media. Het eerste kan je hier al ontdekken.

We laten je op deze manier kennis maken met de zoektocht en het leerproces dat leerlingen en meesters afleggen – met vallen en opstaan – en hopen hiermee toekomstige leerlingen en meesters te helpen bij hun traject.

 participatief waarderen van religieus erfgoed

De vijf kerken van de Brugse Emmaüsparochie krijgen een nieuwe bestemming. In het kader hiervan organiseren PARCUM en Erfgoedcel Brugge een grootschalig waarderingstraject om de waarde van alle cultureel-erfgoedobjecten uit deze parochie in te schatten en er een mogelijke nieuwe bestemming voor te bedenken.

We zijn hierbij ook geïnteresseerd in jouw mening! Heb je een band met de Sint-Godelievekerk en/of Sint-Willibordkerk? Ben je gehecht aan een object uit één van deze kerken?  Kom dan je waardering voor dit erfgoed uiten op één van onze participatiemomenten! Details hierover vind je hier terug op onze website.

workshop vrijwilligerswerk IN DE ERFGOEDSECTOR

Samen met Refu Interim en de collega’s van het Stadsarchief en Raakvlak organiseerden we op 1 juni een workshop ‘vrijwilligerswerk in de erfgoedsector’. Het was in de eerste plaats een erg fijne kennismaking. Zes enthousiaste vrijwilligers met een migratieachtergrond en met interesse in erfgoed kregen een rondleiding in het stadsarchief. Daarna kregen ze een overzicht van het soort vrijwilligerswerk dat de Brugse cultureel-erfgoeddiensten mogelijk maken.

Kan jouw erfgoedorganisatie ook zinvol vrijwilligerswerk aanbieden waardoor nieuwkomers in Brugge kansen krijgen om Nederlands te oefenen? Neem dan zeker contact op met louise.vermeersch@brugge.be.


    

 Afscheid bis-stagiair floor

Na zes maanden nemen we afscheid van onze BIS-stagiair Floor Vansweevelt. Floor ondersteunde tijdens haar stage de organisatie van 'Erfgoeddag maakt school!' en werkte onder meer ons klasbakken-aanbod uit. We wuiven haar uit en wensen haar veel geluk met toekomstige projecten.
  
Ben je geïnteresseerd om stage te lopen in het kader van Erfgoeddag 2023, dat als thema 'Beestig!' zal hebben? Hou dan onze vacatures in de gaten!

 een zomer vol cultureel erfgoed in brugge
   

In juli en augustus neemt het team van Erfgoedcel Brugge even gas terug. Er zal in juli en augustus geen nieuwsbrief verstuurd worden, maar niet getreurd: onze sociale mediakanalen zullen de hele zomervakantie lang boordevol leuke cultureel-erfgoedtips zitten.

Blijf dus bij ons, via Facebook en/of Instagram.

Prettige vakantie!

Erfgoedcel Brugge  
Pakhuizen
Komvest 45
8000 Brugge
E info@erfgoedcelbrugge.be
T 050 44 50 48
www.erfgoedcelbrugge.be
Met steun van de Vlaamse overheid
Indien je deze nieuwsbrief niet langer wenst te ontvangen, kan je je hier uitschrijven.