NIEUWSBRIEF
19 mei 2022
 
www.erfgoedcelbrugge.be contact Facebook

 

Brugse makers inspireren elkaar 

Op maandagavond 16 mei organiseerden Erfgoedcel Brugge en Handmade in Brugge een lokaal infomoment rond de beurzen vakmanschap in De Republiek. We lanceerden die avond enkele nieuwe filmpjes van recente Brugse meester-leerlingtrajecten, die je op onze website terugvindt.
   
Op 2 juni organiseren we i.s.m. de Werkplaats Immaterieel Erfgoed (WIE) een bijkomende praktische infosessie 'Hoe geef ik een goed meester-leerlingtraject vorm?' in de schitterende Goudlederbehangzaal van het Brugse Stadhuis. WIE lanceert eerst de handleiding die binnenkort op immaterieelerfgoed.be verschijnt voor alle Vlaamse makers en daarna gaan de Brugse meesters en leerlingen er concreet mee aan de slag i.f.v. hun beursaanvraag.
   
Je kan je hier voor deze infosessie inschrijven tot 30 mei om 9u.

spelerfgoed gezocht!

Heb je een gezelschapsspel ‘uit de oude doos’, uit een andere cultuur, of met een goed verhaal? Breng het op 18 juni naar Park Ten Poele (Sint-Pieters), doe je verhaal en laat jouw erfgoedobject registreren! Samen met jou brengt de Erfgoedcel Brugge het Brugse erfgoed van alledag in kaart.

Geen spel mee? Geen probleem, de vrijwilligers van FMDO vzw leren je spellen spelen van over de hele wereld. Je kan je ook inschrijven voor de creaworkshop.
  
Programma en meer info vind je hier.
   
Om naar het Facebook-event te gaan, klik hier.
   
De collectiedag vindt plaats tijdens Uitwijken Sint-Pieters waar wij mee op de kar springen. Ontdek hier het volledige programma.

 welkom margot

Sinds 2 mei is Margot Logier aan de slag bij Erfgoedcel Brugge en Erfgoedcel TERF als projectmedewerker “Dieper graven in het geheugen”.
   
Margot is al vertrouwd met de erfgoedcellenwerking. In 2017 deed ze haar eindstage sociaal-cultureel werk bij Erfgoedcel Brugge. Daarnaast was ze ook anderhalf jaar communicatiemedewerker bij Cultuur- en erfgoedplatform BIE waar Erfgoedcel TERF deel van uit maakt.

   
Welkom en veel succes!
   
    

jongeren betrekken, hoe doe je dat?

Dat was het thema van het zesde Erfgoedrendez-vous dat op 4 mei plaatsvond in De Tank, een plek waar jonge Brugse artiesten hun werk kunnen tonen aan het grote publiek.
   
Erfgoedcel Brugge, Musea Brugge, Openbare Bibliotheek Brugge en de dienst Jeugd van Stad Brugge deelden tijdens het netwerkmoment ervaringen en kwamen tot enkele gouden tips om jongeren constructief te betrekken in jouw organisatie.  
     

 theaterrekwisieten stadsschouwburg digitaal toegankelijk

De Brugse Stadsschouwburg is één van de best bewaarde stadstheaters van Europa. Dat wist je misschien al... Maar wist je ook dat de Stadsschouwburg nog een heleboel objecten in bezit heeft waarmee ook vroeger al theater werd gemaakt?
   
Heel wat objecten, rekwisieten en apparatuur werden er door de jaren heen verzameld en bewaard. Het resultaat is een collectie van ongeveer 300 unieke stukken. Erfgoedcel Brugge, ETWIE, CEMPER en de Stadsschouwburg zelf sloegen de handen ineen om deze collectie te inventariseren en te ontsluiten. Bewonder het resultaat op Erfgoed Brugge of bekijk de e-tentoonstelling!

 kijk!- opening tweede erfgoedlab Damme
   

Vanaf 26 mei tot 28 augustus neemt de expo KIJK! je op sleeptouw doorheen het labyrint van het voormalige Sint-Janshospitaal in Damme, dat nu NEST Stadslab Damme heet. De tentoonstelling is het tweede Erfgoedlab in een reeks van drie.
   
Het Erfgoedlab nodigt jou uit om erfgoed anders te bekijken en te beleven. Kijken naar die erfgoedstukken wordt in het lab ook voelen, horen, ruiken en zelfs proeven. Het lab toont een selectie uit de collectie van het Damse Sint-Janshospitaal, aangevuld met bijzondere erfgoedstukken uit Brugge dankzij de samenwerking met enkele erfgoedpartners van Stad Brugge, waaronder de erfgoedcel.
   
Praktische info: vind je op nestdamme.be
   
   

Erfgoedcel Brugge  
Pakhuizen
Komvest 45
8000 Brugge
E info@erfgoedcelbrugge.be
T 050 44 50 48
www.erfgoedcelbrugge.be
Met steun van de Vlaamse overheid
Indien je deze nieuwsbrief niet langer wenst te ontvangen, kan je je hier uitschrijven.