NIEUWSBRIEF
7 april 2022
 
www.erfgoedcelbrugge.be contact Facebook

 

eindsprint naar erfgoeddag 2022

Het is bijna zover: binnen minder dan een maand zetten we het cultureel erfgoed van Brugge in de bloemetjes tijdens de 21ste editie van Erfgoeddag! Het volledige programma is te vinden op onze website waar je sinds maandag 4 april ook kan reserveren voor je favoriete activiteiten. Hoe je je precies moet reserveren vind je hieronder. Voor sommige activiteiten is reserveren niet nodig.
   

documentaire Metaalwerkplaats de meester & Zn.

Het Masereelfonds lanceert op Erfgoeddag samen met Erfgoedcel Brugge de documentaire over de Metaalwerkplaats De Meester & Zn. Je bezoekt de werkplaats terwijl de film de familiegeschiedenis en de traditie van het metaalbewerken in de kijker zet.

Inschrijven doe je hier.
  

   

 erfgoedrendez-vous 'jongeren betrekken'

Op 4 mei vindt ons volgende erfgoedrendez-vous voor de Brugse cultureel-erfgoedsector plaats. Dit keer komen we bijeen in de expositieruimte voor jongeren 'de Tank' en heeft als thema ‘jongeren betrekken bij jouw organisatie’. Enkele partners delen hun expertise op dat vlak graag met jou.

Programma en inschrijvingsformulier vind je hier.

   

infosessies beurzen vakmanschap

Het Departement Cultuur, Jeugd en Media organiseert op 28 april een online infosessie over de beurzen vakmanschap die makers voor een meester-leerlingtraject kunnen aanvragen.

Lokaal organiseren we in Brugge een aanvullend fysiek infoment op 16 mei om de Brugse makers praktisch te ondersteunen bij hun beursaanvraag, onder meer op basis van de ervaringen uit de voorbije rondes. We werken hiervoor samen met Handmade in Brugge.

Inschrijven voor de workshop in Brugge doe je hier.
   

 nieuwe website erfgoedcellen.be

De nieuwe website van de Vlaamse erfgoedcellen is gelanceerd! Erfgoedcel Brugge stak mee de schouders onder het ontwikkelen van filmpjes die de werking en het doel van erfgoedcellen belichten.
   


 
  

 2021, een bewogen jaar
   

Erfgoedcel Brugge blikt terug op een bewogen werkjaar. Op 1 april dienden we ons jaarverslag 2021 in bij de Vlaamse Gemeenschap.

Wil je samen met ons achterom kijken? Dat kan, je vindt het document terug op onze website.

Veel leesplezier!

   

Erfgoedcel Brugge  
Pakhuizen
Komvest 45
8000 Brugge
E info@erfgoedcelbrugge.be
T 050 44 50 48
www.erfgoedcelbrugge.be
Met steun van de Vlaamse overheid
Indien je deze nieuwsbrief niet langer wenst te ontvangen, kan je je hier uitschrijven.