NIEUWSBRIEF
10 maart 2022
 
www.erfgoedcelbrugge.be contact Facebook

 

aanloop naar erfgoeddag 2022

Volgende maand is het zover: op zondag 24 april is het weer Erfgoeddag in Brugge! Dit jaar bekijken we het Brugse erfgoed door de bril van onderwijs, school en educatie. Helemaal passend bij dit thema voorzien we uitzonderlijk ook een heuse Erfgoedweek met een programma dat exclusief op scholen is gericht.
  
Onze enthousiaste erfgoedpartners zijn volop bezig met de voorbereiding van hun activiteiten en ook de scholen dompelen zich de komende weken helemaal onder in het Brugse erfgoed. Op 24 maart wordt het volledige programma voor Erfgoeddag gelanceerd. Vanaf dan kan je alle activiteiten raadplegen op https://www.erfgoedcelbrugge.be/erfgoeddag-2022.

  

startavond "spel en erfgoed in je buurt"

Bij Erfgoedcel Brugge voelen we het kriebelen om deze zomer er weer op uit te trekken! In samenwerking met Brugge Plus organiseert Erfgoedcel Brugge een collectiedag tijdens de Uitwijken residentie in Sint-Pieters. Tijdens de residentie kunnen buurtbewoners genieten van een divers cultuuraanbod: workshops, circusvoorstellingen, filmvertoningen, een gezellige bar waar buurtbewoners elkaar kunnen ontmoeten… Op zaterdag 18 juni verzamelen, onderzoeken en beschrijven we buurterfgoed en -verhalen met spel en spelen als thema.
  
Afgelopen maandag brainstormden we met Avansa, Diversiteit Brugge, FMDO en diverse Brugse zelforganisaties over activiteiten die de collectiedag aantrekkelijk kunnen maken. Met die ideeën gaan we de komende weken aan de slag.

 

 inleefstage sint-leo hemelsdaele

De voorbije vijf weken kwamen twee stagiaires van de richting Humane Wetenschappen van Sint-Leo Hemelsdaele de sfeer opsnuiven bij Erfgoedcel Brugge. Ze maakten kennis met de werking van een erfgoedcel als deel van hun inleefstage.
  
Met het erfgoed van hun school als inspiratie ontwikkelden ze  een ware erfgoedcluedo! Dit spannende spel zal ingevoerd en binnenkort speelbaar zijn in de ErfgoedApp van FARO voor de leerlingen van Sint-Leo Hemelsdaele.

  

welkom louise!

Op 16 maart verwelkomen we Louise Vermeersch bij Erfgoedcel Brugge.
  
Ze zal zich net als Pieter De Ketelaere vastbijten in onze inclusieve werking. Pieter versterkt sinds 1 maart het team van het Brugse Cultuurcentrum en zal daar het bovenlokaal cultuurproject “Koninklijke Stadsschouwburg Brugge: uitbouw van een werking als Vlaamse presentatieplek voor podiumtechnisch en scenografisch erfgoed” trekken.   
  
Wij verheugen ons op haar komst en wensen haar veel succes!

   

 

 

Erfgoedcel Brugge  
Pakhuizen
Komvest 45
8000 Brugge
E info@erfgoedcelbrugge.be
T 050 44 50 48
www.erfgoedcelbrugge.be
Met steun van de Vlaamse overheid
Indien je deze nieuwsbrief niet langer wenst te ontvangen, kan je je hier uitschrijven.