NIEUWSBRIEF
16 september 2021
 
www.erfgoedcelbrugge.be contact Facebook

Terug van weggeweest, het erfgoedrendez-vous!

Op 8 september mochten we weer talrijk aanwezig zijn op het erfgoedrendez-vous! Na een lange periode van digitale meetings en online vergaderingen deed het zichtbaar deugd om elkaar nog eens in levende lijve te zien.

Het thema van de avond was 'communiceren kan je leren' en omvatte de voorstelling van het nieuwe communicatiebeleidsplan van erfgoedcel Brugge alsook twee interactieve workshops rond doelgroepenbepaling en digitale communicatiekanalen

De avond werd afgesloten met lekkere tapas en een drankje.

de molenbrigade

Hoe word je molenaar en wat doet een molenaar? De Molenbrigade laat klassen van het 3de of 4de leerjaar ronddraaien én stilstaan tijdens een molenbezoek en klaslabo’s!

Binnen het project vertellen we het verhaal van wieken, tandwielen en maalstenen of van windenergie, beweging en voedsel. Duurzaamheid staat binnen al deze thema's centraal.

De koffers zijn binnenkort te ontlenen via onze website.
Het project ‘De Molenbrigade’ is een samenwerking tussen de West-Vlaamse erfgoedcellen, de Provincie West-Vlaanderen, ETWIE, VIVES en het Molenforum.

over ganzen en wielrenners

Begin september kregen alle Bruggelingen een WK-bordspel in de brievenbus. Het spel is ontwikkeld voor de 100ste verjaardag van het WK Wielrennen, dat in september door Brugge fietst.

De erfgoedcel stak samen met Sportdienst Brugge en Vives Spellenlab het klassieke ganzenbord in een WK-jasje.

Ben je niet afkomstig van Brugge? Download de digitale versie op onze website via onderstaande knop:

GEZOCHT: ENTHOUSIASTE KANDIDAAT (M/V/X) VOOR EEN BIS-BAAN BIJ ERFGOEDCEL BRUGGE

Erfgoedcel Brugge gelooft in jong talent!

Via een BIS-baan willen we elk jaar een stagiair de kans geven om een half jaar lang praktijkervaring bij ons op te doen. Het takenpakket bestaat uit de intensieve medewerking aan de coördinatie, communicatie en projectwerking rond Erfgoeddag 2022 en ondersteuning bij de daaropvolgende Erfgoeddag-week voor scholen.

De volledige vacaturetekst- met meer info over de inhoud van de BIS-stage en de selectieprocedure kan je in onderstaande link nalezen. Geïnteresseerden kunnen zich tot 30 september kandidaat stellen.

MELD JE PODIUMTECHNISCH ERFGOED AAN 

Lichtarmaturen, microfoons, takelsturingen, schema’s, lastenboeken… Het zijn maar enkele voorwerpen en documenten waarmee podiumtechnici vandaag de dag in aanraking mee komen. Weinigen zullen dit als erfgoed beschouwen. Nochtans kunnen net die (soms alledaagse) voorwerpen als erfgoed beschouwd worden.

Daarom slaan CEMPER, ETWIE, STEPP en het RITCS de handen in elkaar om het podiumtechnisch erfgoed van Vlaanderen in kaart brengen met de hulp van podiumtechniekers en vrijwilligers. Alle delen van de podiumwereld komen daarbij aan bod: theatergebouwen (en alles wat daar zoal aan vasthangt, bijvoorbeeld machinerie); voorwerpen die in theatergebouwen of door theatertechnici worden gebruikt; documentatie rond podiumtechnieken of zelfs de gewoontes, tradities en gebruiken van podiumtechnici!

Kom jij in contact met één van die zaken? Laat het dan zeker weten via de online bevraging!

OPEN OPROEP REIEFESTIVAL

Ben je actief in de podiumkunsten? Wil je mee nadenken over het thema geloof en je laten inspireren door erfgoed en geschiedenis?

Het Reiefestival is op zoek naar makers en kunstenaars die met dit kader aan de slag willen. 

Tot dinsdag 30 november kan je een projectvoorstel indienen via de website www.reiefestival.be 

Ken je geïnteresseerden? Stuur gerust deze oproep verder door!

Erfgoedcel Brugge  
Pakhuizen
Komvest 45
8000 Brugge
E info@erfgoedcelbrugge.be
T 050 44 50 48
www.erfgoedcelbrugge.be
Met steun van de Vlaamse overheid
Indien je deze nieuwsbrief niet langer wenst te ontvangen, kan je je hier uitschrijven.