NIEUWSBRIEF
26 augustus 2021
 
www.erfgoedcelbrugge.be contact Facebook
Een nieuw team staat voor jullie klaar!

Deze zomer namen we afscheid van Jules De Doncker. Zijn taken worden overgenomen door twee enthousiaste jonge dames: Sarah Verplancke en Lisa Bracke.

Sarah deed bij ons al ervaring op met de organisatie van Erfgoeddag 2021 en zal ook de volgende erfgoeddag-edities trekken. Daarnaast zal zij verenigingen en particulieren ondersteunen bij de digitale registratie en ontsluiting van en de zorg voor hun erfgoedcollectie. Sarah beheert ook onze handbibliotheek, die voortaan doorzoekbaar is via de catalogus van de Openbare Bibliotheek.

Lisa is leerkracht en illustrator van opleiding. Ze zal dan ook onze educatieve projecten opvolgen en uitwerken. Lisa wordt onze communicatieverantwoordelijke. Ze zal het kennisplatform erfgoedcelbrugge.be, de nieuwsbrief en onze sociale media-kanalen beheren.

Eind september nemen we afscheid van projectmedewerker Nele Coene, die vanaf 1 oktober het team van Erfgoedcel Terf zal vervoegen.

Welkom Sarah en Lisa en bedankt Nele en Jules voor jullie inzet voor het Brugse erfgoed.

Veel succes!

De Wereld (nog even) binnen Handbereik

Nog tot 29 augustus kan je zowel in het Brugse Arentshuis als in het Leuvense KADOC terecht voor unieke, bijzondere collectiepresentaties rond het erfgoed van mensen met een visuele beperking.

In Brugge kregen we Inge Piotrowski en Mireille Duhen over de vloer, beide dames spelen een glansrol in korte films die in de tentoonstelling en online terug te vinden zijn.

Mireille uit Parijs beleefde een verrassende ontmoeting met enkele vertrouwde gezichten van vrijwilligers uit Spermalie/vzw De Kade.

 

Belevingsparcours ‘De schouwburg vertelt’

Al sinds 1869 is de Koninklijke Stadsschouwburg een plek die tot de verbeelding spreekt en tot dromen verleidt.

Nog tot 29 augustus laat een nieuw belevingsparcours je de magie van het theater ervaren en toont je hoe betoverende werelden in de schouwburg tot stand komen. Daarin spelen de prachtige rekwisieten en decorstukken die we het voorbije jaar samen met de techniekers van het Cultuurcentrum inventariseerden een glansrol.
In 2022 zullen ze allemaal virtueel te bezoeken zijn op www.erfgoedbrugge.be en wordt deze tijdelijke expo verankerd in de werking van de schouwburg.

 

Bezoek metaalatelier C. Meester & Zn op Open Monumentendag

Het metaalatelier van de familie De Meester in ’t Gotje is een verborgen parel in Brugge. Nu de laatste smid op pensioen gaat, krijgt het atelier een nieuwe bestemming.

Speciaal voor Open Monumentendag wordt het atelier in de huidige toestand nog eenmaal opengesteld voor publiek. Verdwaal in het oude metaalatelier van wel 300 m2, met machines uit een vervlogen tijd en een nostalgische ijzergeur.

’t Gotje is te bezoeken op 11 september 2021 vanaf 14:00 en op 12 september 2021 vanaf 10:00.

 

 

Erfgoedcel Brugge  
Pakhuizen
Komvest 45
8000 Brugge
E info@erfgoedcelbrugge.be
T 050 44 50 48
www.erfgoedcelbrugge.be
Met steun van de Vlaamse overheid
Indien je deze nieuwsbrief niet langer wenst te ontvangen, kan je je hier uitschrijven.