NIEUWSBRIEF
3 juni 2021
 
www.erfgoedcelbrugge.be contact Facebook
Rondetafel: de wereld binnen handbereik
(c) Rossano Bacchin

Een inclusief museum? Dat is meer dan praktische toegankelijkheid. Dat bewijst ‘De wereld binnen
handbereik’, een tentoonstelling over het erfgoed van het Spermalie-instituut (vzw De Kade).

Tijdens de digitale rondetafel van Musea Brugge op zondag 6 juni om 11u gaan verschillende gasten in op de vraag hoe musea en andere organisaties meer inclusief kunnen zijn voor mensen met een visuele beperking. Volg het gesprek live op onze Facebookpagina.

De tentoonstelling kan je nog tot 29 augustus bezoeken bij Musea Brugge in het Arentshuis en bij KADOC-KU Leuven. Breng zeker je smartphone en eigen oortjes mee om de audio-ervaringen van verschillende 'ambassadeurs' van Spermalie te kunnen beluisteren.

Brugse meester-leerlingtrajecten in beeld
(c) Klaas De Buysser

Met de beurzen voor het doorgeven van vakmanschap in een meester-leerlingtraject wil de Vlaamse Overheid het doorgeven van ambachtelijk vakmanschap ondersteunen. Zo krijgen vakmannen en -vrouwen de kans om gedurende een langere periode intensief samen te werken en zo kennis en vaardigheden uit te wisselen.

Wil je meer weten over de beurzen? Neem dan een kijkje op onze nieuwe projectpagina 'Brugge, stad van makers'.

Je vindt er niet alleen alle praktische info over hoe je als meester of als leerling een beurs aanvraagt, maar ook het verhaal van Lepelbroers Harald Lamon en Thomas Reyntjens. In een video die we samen met Handmade in Brugge maakten, vertellen ze hoe het meester-leerlingtraject voor hen het verschil gemaakt heeft.

eerste klassen testen educatief pakket 'de molenbrigade'
(c) Erfgoedcel Brugge

Afgelopen maand gingen drie klassen uit Brugge en omstreken aan de slag met het educatief pakket ‘De Molenbrigade’. Zo maakten deze leerlingen van het 3de en 4de leerjaar kennis met de fascinerende wereld van windmolens en molenaars. Een molenbezoek met rondleiding door een echte molenaar was de kers op de taart.

 
Benieuwd naar het aanbod en de deelnemende molens?
Check de website van de Molenbrigade of onze website. Het lespakket is vanaf september beschikbaar.

Zet jouw muziek- en podiumerfgoed in de kijker

In 2021 zetten Werkplaats Immaterieel Erfgoed en CEMPER - Centrum voor Muziek- en Podiumerfgoed het immaterieel erfgoed van muziek en podiumkunsten in Vlaanderen op de kaart. Denk daarbij aan muziek- of dansstijlen, muziekculturen, praktijken rond repertoires of bepaalde ambachten.

Wij werken hier graag aan mee en willen in de komende maanden ook enkele inspirerende voorbeelden uit Brugge helpen registreren op immaterieelerfgoed.be.

Hou jij bepaalde tradities, kennis en vaardigheden gelinkt aan muziek en podiumkunsten in leven? Neem dan contact op met collega Nele (nele.coene@erfgoedcelbrugge.be).

Erfgoedcel Brugge  
Pakhuizen
Komvest 45
8000 Brugge
E info@erfgoedcelbrugge.be
T 050 44 50 48
www.erfgoedcelbrugge.be
Met steun van de Vlaamse overheid
Indien je deze nieuwsbrief niet langer wenst te ontvangen, kan je je hier uitschrijven.