NIEUWSBRIEF
25 februari 2021
 
www.erfgoedcelbrugge.be contact Facebook

ERFGOED IN TIJDEN VAN CORONA

 
De voorbije twee jaar werden er achter de schermen heel wat plannen gesmeed voor de komende beleidsperiode 2021-26. En nu die officieel van start is gegaan, stellen we deze plannen met veel trots aan je voor.


Zoals je kan lezen in onze doelstellingennota (meer info hieronder), hebben we de komende zes jaar heel wat om naar uit te kijken. En we hopen van harte dat ook jij enthousiast wordt van het prachtig Brugs erfgoed dat de komende jaren in de spotlight zal worden gezet.


De eerste resultaten komen er snel aan, maar voorlopig leiden we je graag naar enkele boeiende erfgoedblogs met meer dan genoeg leesvoer voor tijdens het wachten.

Veel leesplezier,

Livia, Ina, Jules, Catherine, Veerle, Nele & Sarah
het Erfgoedcel Brugge-team

 

ontdek onze plannen voor de komende zes jaar
Prentbriefkaart ‘Brugge in de  toekomst’, 1900. © ErfgoedBrugge.be – collectie Stadsarchief

Erfgoedcel Brugge maakt plannen. Op woensdag 24 februari stelden we tijdens ons vierde Erfgoedrendez-vous onze doelstellingennota 2021-26 in primeur voor aan het Brugse erfgoedveld.

Ben je ook benieuwd naar wat we de komende jaren voor je in petto hebben? Je kan de volledige doelstellingennota op onze website terugvinden.

inventarisatie sint-andries en sint-annakerk gaat van start
© Erfgoedcel Brugge

Ook al liggen al onze vrijwilligerswerkingen op dit moment noodgedwongen stil, toch beweegt er de laatste weken wat in de Sint-Andries en Sint-Annakerk.

Met het oog op het onderzoek 'Depotkerken in Vlaanderen' maakt consulent religieus erfgoed Benoit Kervyn er werk van een collectieoverzicht. Onze ex-collega Lothar Casteleyn (Cluster Cultuur Brugge) fungeert daarbij als tijdelijke stand-in voor de vrijwilligers.

brugge in affiches: nu ook als blog
© Brugge in affiches

Al enkele jaren kan je op www.bruggeinaffiches.be en ErfgoedBrugge.be een greep uit de prachtige collectie Brugse affiches ontdekken, die Pol Martens in de loop der jaren verzamelde.

In zijn nieuwe blog ‘Brugge in affiches en hun verhalen’ vertelt Pol nu ook wekelijks een verhaal rond een affiche uit zijn collectie. Een mooie verderzetting van de wekelijkse cursiefjes, die hij acht jaar lang in het Brugsch Handelsblad mocht publiceren.

Blog: Tom's kijk op brugge doorheen de tijd

© Tom’s kijk op Brugge doorheen de tijd in groot en klein

Tom Everaerdt is een aangespoelde Bruggeling met een passie voor geschiedenis en een diploma als stadsgids. Op zijn blog ‘Tom’s kijk op Brugge doorheen de tijd in groot en klein’ licht hij al meer dan twee jaar elke maand een stukje Brugse geschiedenis uit.

Een bezoekje waard!

oproep: deel je verhalen over constant permeke

© Permekemuseum

Het Permekemuseum krijgt momenteel een grondige make-over en in 2022 is het 70 jaar geleden dat Constant Permeke overleed. Hoog tijd, vonden de Gemeente Jabbeke en MuZee, om de herinneringen, getuigenissen en verhalen rond één van de belangrijkste kunstenaars uit de vorige eeuw te documenteren en veilig te stellen voor volgende generaties.

Ken je iemand met een verhaal over Constant Permeke of heb er zelf? Mail naar cultuur@jabbeke.be of bel 0496 59 51 28.

Erfgoedcel Brugge  
Pakhuizen
Komvest 45
8000 Brugge
E info@erfgoedcelbrugge.be
T 050 44 50 48
www.erfgoedcelbrugge.be
Met steun van de Vlaamse overheid
Indien je deze nieuwsbrief niet langer wenst te ontvangen, kan je je hier uitschrijven.