NIEUWSBRIEF
22 oktober 2020
 
www.erfgoedcelbrugge.be contact Facebook

ERFGOED IN TIJDEN VAN CORONA

Het zat er aan te komen: Sinds begin deze week werkt het hele erfgoedcel-team weer zoveel mogelijk thuis. De laatste stand van zaken over onze aanwezigheid op kantoor en onze dienstverlening kan je altijd terugvinden via onze website.


Het is een domper op de feestvreugde, want de laatste maanden was onze erfgoedwerking weer helemaal onder stoom gekomen. Met enkele nieuwe projecten en vooral heel wat erfgoednieuws uit onze lopende projecten als gevolg.

We blijven echter vol goede moed naar de toekomst kijken, met een nieuwe projectmedewerker, een vacature voor een BIS-stagiair om ons team te versterken, en een nieuwe structurele subsidiëring van onze werking voor de komende jaren.

Veel leesplezier, en hou je goed,

Ina, Jules, Anje, Veerle & Nele
het Erfgoedcel Brugge-team

OP STAP MET DE BRUGSE BEER: ACTUELER DAN OOIT!
Brugse Beer_Langerei_2020_Erfgoedcel Brugge  © Erfgoedcel Brugge

In coronatijden (her-)ontdekken velen – al wandelend, fietsend, joggend, skeelerend, … – hun eigen omgeving. En dat is des te boeiender wanneer je onderweg ook nog eens kennismaakt met het verleden van je buurt of stad. Met ‘Op stap met de Brugse beer’ spelen we hier al sinds 2005 op in, door op de achterkant van de stadsplannen in het straatbeeld het verhaal van enkele bijzondere plekken in Brugge te vertellen.

Sinds begin oktober kan je nu ook aan de Langerei een stukje Brugse geschiedenis ontdekken. En omdat de stad niet stilstaat, kregen de panelen op de Markt en ’t Zand een make-over.

Benieuwd? Ontdek alle Brugse beren ook digitaal via onze website.

WELKOM NELE
Welkom Nele_ErfgoedcelBrugge  © Erfgoedcel Brugge

Op 1 oktober ging Nele Coene bij ons aan de slag als projectmedewerker, een job die ze parttime zal combineren met haar masteropleiding erfgoedstudies. Samen met de Mind- and Makerspace (MaM) van Howest zal ze bouwen aan een educatieve werking die bruggen wil slaan tussen erfgoed en onderwijs.


VACATURE: enthousiaste stagiair (M/V/X) gezocht voor betaalde stage
© Erfgoedcel Brugge

Erfgoedcel Brugge gelooft in jong talent! Via een BIS-baan willen we elk jaar een stagiair de kans geven om een half jaar lang praktijkervaring bij ons op te doen. In het takenpakket zitten zowel de organisatie van de jaarlijkse Erfgoeddag als een eigen project binnen onze werking.

Interesse? Stel je dan vóór 11 november kandidaat en misschien word jij binnenkort onze nieuwe collega!
TERUGBLIK EERSTE PROEFTUINEN ‘DIEPER GRAVEN IN HET GEHEUGEN’
© Erfgoedcel Brugge

Na lang, maar noodzakelijk wachten konden we in augustus eindelijk de eerste proeftuinen in het project ‘Dieper graven in het geheugen’ opstarten. Die leverden alvast enkele mooie en warme momenten met de bewoners, hun mantelzorgers en het zorgpersoneel.

Tijd om even stil te staan en een eerste balans op te maken!


STRUCTURELE SUBSIDIES VOOR ERFGOEDCEL BRUGGE
SubsidiesErfgoedcel  © Layoutcel Stad Brugge

Het voorbije jaar werkten we hard aan de opmaak van een beleidsplan voor de periode 2021-2026 en de aanvraag van een structurele subsidiëring hiervoor bij de Vlaamse Overheid. Op 9 oktober verdeelde de Vlaamse Regering een budget van 7,55 miljoen euro over 26 goedgekeurde dossiers.

Ook wij kregen goed nieuws!


 

Erfgoedcel Brugge  
Pakhuizen
Komvest 45
8000 Brugge
E info@erfgoedcelbrugge.be
T 050 44 50 48
www.erfgoedcelbrugge.be
Met steun van de Vlaamse overheid
Indien je deze nieuwsbrief niet langer wenst te ontvangen, kan je je hier uitschrijven.