NIEUWSBRIEF
27 augustus 2020
 
www.erfgoedcelbrugge.be contact Facebook

ERFGOED IN TIJDEN VAN CORONA

Ondertussen zijn we bijna een half jaar na de uitbraak van de coronacrisis. Na een lange lockdown, geleidelijke versoepelingen en een tweede golf aan besmettingen en bijhorende verstrengde maatregelen, lijkt onze erfgoedwerking stilaan weer op volle toeren te draaien.

Dat betekent zeker niet dat we weer kunnen verder doen zoals tevoren. Maar het voelt wel enorm goed om – op een veilige manier en met de nodige voorzichtigheid – geleidelijk opnieuw te kunnen samenwerken met andere spelers om het Brugs erfgoed volop in de kijker te zetten.

We hopen hier de komende weken en maanden nog meer stappen in te kunnen zetten, samen met een nieuwe coördinator.

Tot binnenkort,

Ina, Jules, Anje & Veerle

het Erfgoedcel Brugge-team

Dieper graven in het geheugen: terugblik eerste proeftuinen
© Erfgoedcel Brugge

We keken er al lang naar uit en vorige week was het dan eindelijk zover: de opstart van de eerste proeftuinen in het project ‘Dieper graven in het geheugen’. Hiermee willen we – samen met Erfgoedcel TERF – mogelijkheden onderzoeken om ons uitleenaanbod rond herinneringen en erfgoed te verdiepen en verrijken.

Collega Veerle ging langs in twee woonzorgcentra. Via de mijmerdoos ‘aan zee’ haalde ze samen met de bewoners herinneringen aan een dagje kust op en met het ‘Bloemenkraam aan zee’ herbeleefden ze een zomerse strandtraditie.

Vacature: Bedankt Lothar, welkom…
© ErfgoedBrugge.be – collectie Stadsarchief (Coucke)

Na 13 jaar bij Erfgoedcel Brugge namen we afscheid van onze coördinator Lothar Casteleyn. Hij gaat een nieuwe uitdaging aan als Stafmedewerker Beleid & Ondersteuning van de Cluster Cultuur Brugge. Bedankt, Lothar, en veel succes in je nieuwe job!

Je kon het waarschijnlijk al raden, maar Erfgoedcel Brugge heeft ondertussen ook een vacature voor een nieuwe coördinator. Word jij onze nieuwe stuurman of -vrouw?

Levenswandeling: al spelend in gesprek over vroeger
© Erfgoedcel Pajottenland/Zennevallei

Ons uitleenaanbod is opnieuw een stukje rijker:  Vanaf 1 september 2020 kan je er ook het spel Levenswandeling ontlenen.

Vragen en foto’s over de dingen des levens helpen je in gesprek te gaan over vroeger. Zo kan je op een leuke en eenvoudige manier met ouderen herinneringen ophalen en elkaar zo op een andere manier te leren kennen.

   OF   

Kapellen vertellen…
© Pastorale Eenheid Sint-Trudo Assebroek

Dit jaar is het precies 300 jaar geleden dat de toenmalige parochiepastoor Pieter Verhaeghe een miraculeus Mariabeeldje schonk aan de kerk van Ver-Assebroek.

Naar aanleiding van deze verjaardag stelde de Pastorale Eenheid Sint-Trudo Assebroek vorig weekend het boek 'Kapellen vertellen...' voor: een beschrijving van de Assebroekse Mariakapellen door Willy De Four, met foto's van Johan Gabriëls.

Erfgoedcel Brugge  
Pakhuizen
Komvest 45
8000 Brugge
E info@erfgoedcelbrugge.be
T 050 44 50 48
www.erfgoedcelbrugge.be
Met steun van de Vlaamse overheid
Indien je deze nieuwsbrief niet langer wenst te ontvangen, kan je je hier uitschrijven.