NIEUWSBRIEF
17 juni 2020
 
www.erfgoedcelbrugge.be contact Facebook

ERFGOED IN TIJDEN VAN CORONA

Nu de maatregelen tegen de verspreiding van het Coronavirus blijven versoepelen, kijken we stilaan vooruit naar een voorzichtige heropstart van onze dagelijkse erfgoedwerking.

We kunnen haast niet wachten tot we opnieuw met onze vrijwilligers aan de slag kunnen en onze herinneringskoffers en huiselijke hoekjes weer volop ingezet worden in woonzorgcentra uit de wijde omtrek.

Een veilige heropstart vraagt uiteraard een goed voorbereiding. En terwijl we hieraan werken, zorgden we ook voor een verse lading digitaal erfgoed.

Geniet ervan,

Lothar, Ina, Jules, Anje & Veerle
het Erfgoedcel Brugge-team

Twee nieuwe kerkinventarissen online
Altaar_Sint-Niklaaskerk_copyrightErfgoedcelBrugge

Vanaf nu vind je ook de collecties van de Sint-Jozefkerk en Sint-Niklaaskerk (Koolkerke) terug op ErfgoedBrugge.be. Samen goed voor 294 nieuwe objecten, die door onze vrijwilligers werden geïnventariseerd.

Benieuwd? De nieuwe e-tentoonstelling biedt je een ideale eerste kennismaking met dit kerkelijk erfgoed.

Religieuze vlaggen in Brugse kerken
VlagCongregatieOLV_Sint-Jakobskerk_copyrightErfgoedcelBrugge

Na vijf jaar inventarisatie van het religieus erfgoed in de Brugse parochiekerken presenteren we in Musea Brugge Magazine vier edities lang een selectie bijzondere stukken die reeds door de handen van onze vrijwilligers gingen.

In het derde artikel ontdek je met vlaggen en vaandels een minder bekende vorm van religieus textiel. Deze werden vroeger door heel wat kerkelijke verenigingen meegedragen in optochten en bedevaarten.

ALLES erfGOED met onze vrijwilligers
MondmaskersVrijwilligers_copyrightErfgoedcelBrugge

De voorbije maanden hebben we onze vrijwilligers heel hard gemist. Om hen te bedanken voor hun inzet en enthousiasme organiseren we deze zomer liever geen groot vrijwilligersfeest.

In plaats daarvan stuurden we hen allemaal een mondmasker, zodat we zeker kunnen zijn dat ALLES erfGOED zal gaan wanneer we opnieuw samen aan de slag kunnen.


Heropstart ontlening koffers en hoekjes vanaf juni
HeropstartReminiscentieaanbod_copyrightMatthiasDesmet

Sinds de uitbraak van de corona-crisis werd de ontlening van onze herinneringskoffers en huiselijke hoekjes even ‘on hold ‘ gezet. De voorbije weken kregen we vanuit verschillende woonzorgcentra de vraag om deze opnieuw op te starten.

We gaan hier graag op in en werkten daarvoor enkele extra veiligheidsmaatregelen uit.

Erfgoedcel Brugge  
Pakhuizen
Komvest 45
8000 Brugge
E info@erfgoedcelbrugge.be
T 050 44 50 48
www.erfgoedcelbrugge.be
Met steun van de Vlaamse overheid
Indien je deze nieuwsbrief niet langer wenst te ontvangen, kan je je hier uitschrijven.