NIEUWSBRIEF
24 april 2020
 
www.erfgoedcelbrugge.be contact Facebook

ERFGOED IN TIJDEN VAN CORONA

Met het invoeren van de maatregelen tegen de verspreiding van het Coronavirus moest ook Erfgoeddag – dé jaarlijkse feestdag voor het cultureel erfgoed in Vlaanderen – afgeblazen worden. Een hele teleurstelling, want op zaterdag 25 en zondag 26 april zou het evenement twintig kaarsjes uitblazen. Als thema voor dit feestweekend werd ‘De Nacht’ gekozen.

De twintigste verjaardag van Erfgoeddag wordt een jaartje uitgesteld, naar 24 en 25 april 2021. Maar ook het feest van komend weekend willen we niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Toen de stadsbeiaardier bij het ingaan van de lockdown liet weten dat hij blijft doorgaan om de mensen een hart onder de riem te steken, ging er bij ons een belletje rinkelen…

We wensen je een muzikaal weekend toe, daar binnen in je kot!

Lothar, Ina, Jules, Anje & Veerle
het Erfgoedcel Brugge-team

Nachtnummers, live op de Brugse beiaard
copyright: ErfgoedBrugge.be – collectie Stadsarchief (foto: Jacques Willems)

Naar aanleiding van Erfgoeddag gingen we op zoek naar jullie favoriete Nachtnummers. Heel wat mensen voegden hun favoriete lied met ‘nacht’, ‘night’, ‘nuit’, … in de titel toe aan onze Spotify-playlist. Via onze Facebookpagina koos het publiek daaruit een top 5. Als feestelijke opener van het Brugse Erfgoedweekend zou stadsbeiaardier Wim Berteloot die vijf nummers live op de Brugse beiaard brengen.

En dat gaat hij komende zaterdag 25 april ook gewoon doen! Zet om 20u je ramen open of stem af op de livestream op onze Facebookpagina en volg dit unieke concert mee vanuit je kot.Bedankt Mira
copyright: Carolina Droogendijk

Dit ‘klein beetje Erfgoeddag’ was niet mogelijk geweest zonder het harde werk van Mira Van Damme.

De voorbije maanden werkte Mira als BIS stagiair bij ons mee aan de coördinatie van Erfgoeddag 2020 in Brugge. Nu deze twintigste feesteditie, met als thema ‘De Nacht’ een jaartje werd uitgesteld, besloot ze een andere uitdaging aan te gaan.

Bedankt voor je inzet en enthousiasme, Mira, en veel succes!

Erfgoedcel Brugge  
Pakhuizen
Komvest 45
8000 Brugge
E info@erfgoedcelbrugge.be
T 050 44 50 48
www.erfgoedcelbrugge.be
Met steun van de Vlaamse overheid
Indien je deze nieuwsbrief niet langer wenst te ontvangen, kan je je hier uitschrijven.