NIEUWSBRIEF
5 maart 2020
 
www.erfgoedcelbrugge.be contact Facebook
Welkom Veerle

Begin februari mochten we Veerle Van Buggenhout verwelkomen als nieuwe projectmedewerker bij Erfgoedcel Brugge en Projectvereniging BIE. Het komende anderhalf jaar coördineert zij het project ‘Dieper graven in het geheugen’, een participatief en verdiepend traject rond reminiscentie en erfgoed in woonzorgcentra.

Ontdek het Brugse erfgoedveld op erfgoedcelbrugge.be

Als erfgoedcel willen we het Brugse erfgoedveld zoveel mogelijk in de kijker helpen zetten. Daarom werkten we de voorbije maanden hard aan een update van onze website. Zo kregen ook de Brugse erfgoedspelers er een mooie webstek.

Ontdek de nieuwe rubriek ERFGOEDVELD op onze website. 

Erfgoeddag 2020: DE NACHT

Op zaterdag 25 en zondag 26 april viert Erfgoeddag zijn 20ste verjaardag. Centraal thema van deze feesteditie is ‘De Nacht’. Tijdens 68 activiteiten bezorgen meer dan 70 partners je een unieke erfgoedbeleving, en dit niet alleen overdag, maar ook ’s avonds en zelfs ’s nachts!


Stem je favoriete Nachtnummer naar de Brugse beiaard

Naar aanleiding van Erfgoeddag gingen we op zoek naar jullie favoriete Nachtnummers. Heel wat mensen voegden een lied toe aan onze afspeellijst op Spotify en vertelden ons ook waarom ze voor dit nummer kozen. Vervolgens selecteerde een vakjury daaruit de 20 origineelste inzendingen.

Nu is het aan jou! Ga naar onze Facebookpagina en geef jouw like aan de origineelste inzending. Op Erfgoeddag speelt stadsbeiaardier Wim Berteloot de vijf Nachtnummers met de meeste stemmen live op de Brugse beiaard.


Oproep: FMDO zoekt vertellers

Voor een nieuw storytelling-project zoekt FMDO (Federatie van sociaal-culturele verenigingen van mensen met een migratieachtergrond) mensen met diverse achtergronden die graag een verhaal over hun erfgoed willen vertellen.

Tijdens vijf workshops leer je hoe je je verhaal best presenteert aan een publiek. Op Erfgoeddag – en ook daarna – kan je je verhaal tijdens een vertelvuur de wereld insturen.

Erfgoedcel Brugge  
Pakhuizen
Komvest 45
8000 Brugge
E info@erfgoedcelbrugge.be
T 050 44 50 48
www.erfgoedcelbrugge.be
Met steun van de Vlaamse overheid
Indien je deze nieuwsbrief niet langer wenst te ontvangen, kan je je hier uitschrijven.