NIEUWSBRIEF
27 november 2019
 
www.erfgoedcelbrugge.be contact Facebook Twitter
Terugblik De speelgoedmakers

Aansluitend op het waarderingstraject ‘Geen blinde vlek meer’ gingen er in speel-o-theek De Piepbal maar liefst drie workshops door. Groepjes kinderen met en zonder visuele beperking gingen samen aan de slag rond de vraag ‘hoe maak je speelgoed voor iemand die niet ziet?’.

Welkom Mira

Op 18 november verwelkomden we Mira Van Damme in het erfgoedcelteam. Als BIS stagiair zal zij de komende maanden de organisatie en coördinatie van Erfgoeddag 2020 in Brugge in goede banen helpen leiden.

Vacature tijdelijke projectmedewerker

In 2020 slaan Erfgoedcel Brugge en Erfgoedcel TERF de handen in elkaar voor een verdiepend traject rond reminiscentie. Het project ‘Dieper graven in het geheugen’ wil via drie participatieve proeftuinen het bestaande aanbod rond reminiscentie verdiepen, verbreden en verrijken.

Hiervoor zoeken we een dynamische projectmedewerker met interesse in erfgoed en affiniteit met reminiscentie die het project in beide regio’s zal uitwerken.

Expo Begijnhoven eeuwenoud eigentijds

Het project ‘Begijnhoven. Eeuwenoud. Eigentijds’ brengt de hedendaagse cultuur rond de begijnhoven in woord en beeld onder de aandacht. Van 23 november tot 23 december kan je de tentoonstelling in Begijnhof nummer 30 bezoeken.

De tentoonstelling kadert in de viering van twintig jaar erkenning van dertien Vlaamse begijnhoven als UNESCO-werelderfgoed.

Viering 20 jaar Unesco in het Belfort

Op zondag 1 december zwaaien de hallen van het Belfort hun deuren open voor de viering van 20 jaar Unesco. Dat weekend is het precies 20 jaar geleden dat ons belfort werd erkend als werelderfgoed.

Van 10u00 tot 18u00 is iedereen welkom om kennis te maken met de geschiedenis van het belfort en de plannen voor de toekomst.

Gezocht: Herinneringen aan herders in de Zwinstreek

In het voorjaar van 2020 organiseert CAG in samenwerking met Zwin Natuur Park en Sincfala, Museum van de Zwinstreek, een expo over herders vroeger en nu.

CAG is op zoek naar foto’s, voorwerpen, documenten of verhalen over herders in de Zwinstreek. Ben of ken je iemand met een boeiend verhaal of (beeld)materiaal? Neem contact op met Griet Frère via griet.frere@cagnet.be of op het nummer 016 32 36 84. Voorwerpen en foto’s kan je ook dagelijks van 10 tot 12 en van 14 tot 17.30 uur bij Sincfala binnenbrengen.

Erfgoedcel Brugge Contacteer ons  
Brugs erfgoed
Ondersteuning
Online erfgoed
Kalender
Erfgoedwinkel
Pakhuizen
Komvest 45
8000 Brugge
E info@erfgoedcelbrugge.be
T 050 44 50 48
Met steun van de Vlaamse overheid
Indien je deze nieuwsbrief niet langer wenst te ontvangen, kan je je hier uitschrijven.