NIEUWSBRIEF
1 augustus 2019
 
www.erfgoedcelbrugge.be contact Facebook Twitter

Bevraging werking Erfgoedcel Brugge
oude postkaart ‘Bruges dans l’avenir’

31 december 2020 eindigt onze huidige beleidsperiode. Voor de opmaak van een nieuw beleidsplan 2021-2026 staan we stil bij onze werking van de afgelopen jaren.
Daarvoor hebben we ook jouw hulp nodig. Vul je de vragenlijst in? Vier lezers maken kans op een Museumpas.

Sint-Michiels vertelt -  31 augustus

Verhalen en foto’s uit Sint-Michiels vroeger en nu staan centraal tijdens Sint-Michiels vertelt. Kom naar het verhalenparcours door het Brugs Vertelcollectief, vergelijk foto’s uit Sint-Michiels van vroeger en nu en sluit de avond af met een film over Sint-Michiels uit 1964. De Koninklijke Brugse Amateurcineasten filmden alle verhalen, ook deze montage kan je dan bekijken. 

Een initiatief van drie buurtcomités (Louis de Meystraat, Casenbroot en Achter de Groene Poort) samen met Erfgoedcel Brugge en Brugge Plus vzw.

ErfgoedBrugge.be onderzoekt potentieel meertaligheid
OSOC team

Vier studenten ontwikkelden tijdens de Open Summer of Code een applicatie om te onderzoeken welke talen en informatie Brugse bezoekers gebruiken. Deze tool zal worden ingezet om twee gebruikerstesten uit te voeren, in het Groeningemuseum, en op de Burg.
Dit alles kadert in het onderzoek naar het potentieel van meertaligheid van de centrale datalaag die het platform ErfgoedBrugge.be voedt. In het najaar worden de eerste resultaten verwacht. Alvast benieuwd!

Studiedag ‘Op handen gedragen’ in Brugge
© Heilig Bloedprocessie vzw / Frank Toussaint

Op 12 oktober ontmoeten processiecomités elkaar in Brugge. Op de studie- en contactdag ‘Op handen gedragen’ wisselen ze ervaringen uit, gevolgd door inspirerende bezoeken aan het rijke processie-erfgoed in Brugge.

Een initiatief van CRKC-Parcum, Histories en KADOC-KULeuven. Voor de samenstelling en organisatie wordt samengewerkt met het Bisdom Brugge en Erfgoedcel Brugge.

Schrijf je snel in, want het aantal plaatsen is beperkt.


Expo De Sleutel tot alle kunsten

Heb je de tentoonstelling ‘De sleutel tot alle kunsten, Meestertekeningen uit het Brugse prentenkabinet’ nog niet bezocht?

Bekijk dan hier de gelijknamige e-tentoonstelling en laat je verleiden tot een bezoek aan het Arentshuis, nog tot 18 augustus.

Programma OMD Brugge bekend - 7 en 8 september
© Stad Brugge, Matthias Desmet.

Open Monumentendag Brugge viert de 150ste verjaardag van de Stadsschouwburg. Ze gaat op zoek naar sporen van de verdwenen handelswijk, staat stil bij de 19de-eeuwse stadsplanning en architectuur en kijkt naar de toekomst met het project Stadsrepubliek.

Ook enkele andere gebouwen openen hun deuren. Panden waarvan de restauratie voorzien of lopende is, de gebouwen van de zusters van het Christelijk Onderwijs en een preview op ’Sacred Books, Sacred Libraries’ staan op het programma.

Erfgoedcel Brugge Contacteer ons  
Brugs erfgoed
Ondersteuning
Online erfgoed
Kalender
Erfgoedwinkel
Pakhuizen
Komvest 45
8000 Brugge
E info@erfgoedcelbrugge.be
T 050 44 50 48
Met steun van de Vlaamse overheid
Indien je deze nieuwsbrief niet langer wenst te ontvangen, kan je je hier uitschrijven.