NIEUWSBRIEF
13 maart 2019
 
www.erfgoedcelbrugge.be contact Facebook Twitter
Kerkschatten uit Dudzele online

Erfgoedcel Brugge werkt samen met een gedreven ploeg vrijwilligers en de consulent religieus erfgoed Benoit Kervyn aan de opmaak van inventarissen religieus erfgoed.

De Sint-Pieter-in-de-Bandenkerk Dudzele is de eerste parochiekerk uit een Brugse deelgemeente waarvan de collectie digitaal ontsloten is.

Gezocht en gevonden

Het VIVES-Spellenarchief huisvest de grootste collectie gezelschapsspellen ter wereld; maar liefst 20.000 titels. Van de deelcollectie oude bordspellen wordt een digitale inventaris opgemaakt. Begin 2019 lanceerde Erfgoedcel Brugge een oproep naar vrijwilligers. Tien werden er gevonden; een ideale basis voor ons collectieteam.

Samen met het VIVES-Spellenarchief en de erfgoedconsulenten van het Departement Cultuur, Jeugd en Media zorgden we voor een hands-on opleiding van deze vrijwilligers met een hart voor oude gezelschapspellen.

Erfgoeddag 2019: HOE MAAKT U HET?

Van donderdag 25 april tot zondag 28 april zetten tientallen Brugse (erfgoed)organisaties en makers ambachten en vakmanschap in de kijker! Ontdek het programma vanaf 18 maart online of in de Erfgoeddagkrant. 
Al benieuwd?

Als voorproefje interviewden we Anima Eterna Brugge-dirigent Jos van Immerseel over zijn band met muzikaal vakmanschap.Trek je liever naar buiten? Ga dan op verkenning in de Brugse binnenstad met de route Handmade in Brugge in Xplore Bruges.

 

Waarderingstraject "Geen blinde vlek meer" in volle vlucht

Sinds oktober 2018 zijn Erfgoedcel Brugge en Spermalie/vzw De Kade opnieuw aan de slag rond de collectie hulpmiddelen voor mensen met een visuele beperking van vzw De Kade. En dit samen met een klankbordgroep, een kernteam en tal van belanghebbenden binnen het waarderingsproject ‘Geen blinde vlek meer’. We bekijken de verzameling, formuleren er vragen rond en vergelijken haar met andere collecties.

Brugge waardeert uiteraard niet alleen! Over het waarderen van cultureel erfgoed in heel Vlaanderen organiseren Faro en het Departement Cultuur, Jeugd en Media een studiedag op 26 maart. Ook Brugge is er van de partij.

Huiselijke Hoekjes, het vertrouwde verleden: een impressie

Enkele maanden geleden lanceerden Erfgoedcel Brugge en CM-Woonzorgcentrum Engelendale het project Huiselijke Hoekjes binnen de werking rond herinneringen en erfgoed. Een filmpje brengt nu de Huiselijke Hoekjes tot leven. 

Krulboltoernooi in Cafe Vlissinghe: schrijf je in

Op 31 augustus wordt de felbegeerde Café Vlissinghe Krulbolcup reeds voor de vijfde keer uitgereikt.
Vanaf 1 mei lopen de voorrondes. Ook interesse om deze oude volkssport te verkennen? Vorm met twee een team en schrijf je in.

Neem het toernooireglement nog even door, of neem een kijkje op de facebookpagina.

 

Erfgoedcel Brugge Contacteer ons  
Brugs erfgoed
Ondersteuning
Online erfgoed
Kalender
Erfgoedwinkel
Pakhuizen
Komvest 45
8000 Brugge
E info@erfgoedcelbrugge.be
T 050 44 50 48
Met steun van de Vlaamse overheid
Indien je deze nieuwsbrief niet langer wenst te ontvangen, kan je je hier uitschrijven.