NIEUWSBRIEF
5 september 2018
 
www.erfgoedcelbrugge.be contact Facebook Twitter
Open Monumentendag Brugge

Op 8 en 9 september openen zo’n 30 monumenten hun deuren tijdens de 30ste editie van Open Monumentendag Brugge. Net als 30 jaar geleden staat het Ezelstraatkwartier centraal.

Erfgoedcel Brugge zet de route De verborgen schatten van de Sint-Jakobskerk in de kijker. Bezoek de kerk en ontdek er 15 topstukken via de Xplore Bruges app. Ter plaatse kan je een tablet met daarop de tour lenen.

Bekijk het volledige programma van Open Monumentendag Brugge hier.

Belgiek

De Belgiek is een lunapark uit 1975 dat door Brugge Plus werd omgebouwd tot mobiele cultuurzaal voor lokale buurtcomités en verenigingen. In het weekend van 6 en 7 oktober komt de Belgiek naar Sint-Michiels. De buurtcomités Achter de Groene Poorte, Casenbroot en Louis De Meystraat kozen het Sint-Michiels van de jaren 1960 en 1970 als thema. Erfgoedcel Brugge zet samen met de werkgroep Sint-Michiels van de heemkring Brugs Ommeland vzw haar schouders onder dit initiatief.

Vanaf 10 september loopt er in deze buurt een raamtentoonstelling en fotozoektocht waarin je het Sint-Michiels van vroeger ontdekt.

Wil je meedoen aan de zoektocht? Download je deelnameformulier hier.

Cultuurmarkt

Op 16 september laten heel wat Brugse culturele spelers je kennismaken met hun aanbod voor het nieuwe seizoen,
en dit van 11 tot 18 uur op de Markt en in de Sint-Jakobsstraat. 

Ook ErfgoedBrugge.be is van de partij. Stap in onze oldtimer voor een ludieke fotoshoot met het Belfort als decor. Je vindt ons op de Markt, ter hoogte van het standbeeld van Jan Breydel en Pieter de Coninck. Tot dan!

Museumnocturne in Volkskundemuseum

Vanaf september organiseert Musea Brugge elke derde donderdag van de maand een museumnocturne. Je wordt telkens op een andere locatie verrast met een gevarieerd programma. De eerste nocturne gaat door op 20 september van 17 tot 21 uur in het Volkskundemuseum. Een folkoptreden, caféspelen van weleer, rondleidingen, herinneringen ophalen bij de verhalensprokkelaars of versgebakken snoep van de spekkenbakker staan op het programma.

Erfgoedcel Brugge Contacteer ons  
Brugs erfgoed
Ondersteuning
Online erfgoed
Kalender
Erfgoedwinkel
Pakhuizen
Komvest 45
8000 Brugge
E info@erfgoedcelbrugge.be
T 050 44 50 48
Met steun van de Vlaamse overheid
Indien je deze nieuwsbrief niet langer wenst te ontvangen, kan je je hier uitschrijven.