NIEUWSBRIEF
28 januari 2016
 
www.erfgoedcelbrugge.be contact Facebook Twitter
Inventaris Orthodoxe Kerk Brugge online
(c) Orthodoxe Kerk HH. Konstantijn en Helena (c) Orthodoxe Kerk HH. Konstantijn en Helena 

Op het provinciale erfgoedportaal Erfgoedinzicht kan je nu uitgebreid kennis maken met de collectie van de Orthodoxe Kerk HH. Konstantijn en Helena. Het is de eerste keer in Vlaanderen dat een erfgoedcollectie van de Orthodoxe geloofsgemeenschap virtueel raadpleegbaar is. Deze inventaris kwam tot stand dankzij de vrijwilligerswerking van Erfgoedcel Brugge.

Benieuwd naar de resultaten? Neem hier een kijkje.

Inspiratiedag digitaal aan de slag met erfgoed en toerisme
(c) Cel fotografie Stad Brugge(c) Cel fotografie Stad Brugge

Xplore Bruges wil de rijkdom aan gedigitaliseerd Brugs erfgoed toegankelijk maken voor een groot publiek. Een multimediaplatform is de uitvalsbasis voor uiteenlopende toepassingen: van apps tot touchtafels en responsive webtoepassingen. Een jaar na de lancering is de tijd rijp voor een stand van zaken en een situering binnen het Vlaamse digitale landschap. De inspiratiedag op 3 maart ’16 laat sprekers uit zowel de toeristische als erfgoedsector aan het woord.

Klik hier voor het programma en alle praktische info.

Café Vlissinghe en de ‘Orde van 500’
(c) Andy McSweeney Photography (c) Andy McSweeney Photography 

Op 21 december ‘15 werd het feestjaar in Café Vlissinghe afgesloten met de oprichting van de ‘Orde van 500’. Deze zal zich verder inzetten om het erfgoed van Brugges oudste herberg blijvend in de kijker te zetten.

Alle activiteiten uit het feestjaar werden ook online gebundeld.

Erfgoedcel Brugge maakte als afsluiter een DVD Café Vlissinghe vertelt waarop alle gefilmde getuigenissen zijn gebundeld. Die is nu te verkrijgen via onze Erfgoedwinkel (4 Euro).

#ikschrijfgeschiedenis
(c) tapis plein vzw(c) tapis plein vzw

Duizenden mensen in Vlaanderen zetten dagelijks tradities en technieken verder. Zo schrijven we allemaal bewust of onbewust geschiedens. De campagne #ikschrijfgeschiedenis nodigt uit om via sociale media een foto of filmpje te delen van hoe jij je inzet voor een traditie of techniek. Laad dus een beeld op of maak je eigen affiche!

Een initiatief van het Platform voor Immaterieel Cultureel Erfgoed

Save the date: Erfgoeddag 2016
(c) FARO(c) FARO

Rituelen is het centrale thema van de zestiende Erfgoeddag. Op 23 en 24 april mag je rekenen op een gevarieerd programma met wandelingen, tentoonstellingen, lezingen, workshops en nog zoveel meer. Circa 60 activiteiten worden voorbereid door Brugse erfgoedorganisaties.

Vanaf eind maart is het programma beschikbaar.

Erfgoedcel Brugge Contacteer ons  
Brugs erfgoed
Ondersteuning
Online erfgoed
Kalender
Erfgoedwinkel
Pakhuizen
Komvest 45
8000 Brugge
E info@erfgoedcelbrugge.be
T 050 44 50 48
Met steun van de Vlaamse overheid
Indien je deze nieuwsbrief niet langer wenst te ontvangen, kan je je hier uitschrijven.