Inventarisatietrajecten met vrijwilligers opnieuw van start

dinsdag, 15 september 2020

Vorige week was het eindelijk zover: Na enkele lange maanden zonder vrijwilligerswerking konden we samen met onze vrijwilligers opnieuw aan de slag in de Sint-Baafskerk en het VIVES Spellenarchief.

De inventarisatie van het religieus erfgoed van de Brugse parochiekerken gebeurt voorlopig op halve kracht; met twee groepen vrijwilligers i.p.v. vier. Zo willen we vermijden dat te veel vrijwilligers op één dag in contact komen met de erfgoedobjecten en het inventarisatiemateriaal. Als dat goed blijkt te gaan, kunnen we geleidelijk aan opnieuw naar vier groepen evolueren.

In het Spellenarchief werken we wel op volle kracht, maar dokterden we een systeem uit waarbij elk spel op één bepaalde dag maar langs één post (opmeten, beschrijven of fotografie) passeert.

Daarnaast nemen we natuurlijk ook heel wat algemene veiligheidsmaatregelen. De vrijwilligers bewaren zoveel mogelijk afstand, werken met een mondmasker en koffiemomenten werden – jammer genoeg, maar voorlopig – geschrapt.

De vrijwilligers zijn alvast heel enthousiast om opnieuw aan de slag te gaan. We kijken er al naar uit om de komende maanden samen met hen en in alle veiligheid opnieuw Brugs erfgoed te inventariseren.