Op schattenjacht in de Sint-Jakobskerk via de ErfgoedApp

vrijdag, 26 juni 2020

In 2016 ontwikkelden we voor de Brugse stadsapp Xplore Bruges een digitale rondleiding in de Sint-Jakobskerk. Centraal stonden de verborgen kunstschatten die deze kerk herbergt.

Die kreeg ze van rijke schenkers uit de buurt (waaronder leden van het Bourgondisch Hof), buitenlandse bankiers en welvarende ambachtsgilden. Mensen met aanzien dus, waarvan velen in de kerk ook hun laatste rustplaats vonden. Zo verzamelde zich in de loop der eeuwen een unieke erfgoedcollectie in de Sint-Jakobskerk, met daarbij ook vijf kunstwerken die in de Topstukkenlijst van de Vlaamse Overheid opgenomen zijn.

Begin 2020 hield Xplore Bruges – en dus ook deze route – op te bestaan. Maar niet voor lang! De voorbije maanden werkten we hard om de route in een nieuwe, frisse lay-out via de ErfgoedApp van FARO beschikbaar te maken. De vernieuwde tour maakt als één van de eerste gebruik van de gloednieuwe keypad-functionaliteit in de app, waarbij je op basis van een cijfer bepaalde informatie kan ophalen.

Vanaf nu kan je dus opnieuw op schattenjacht in de Sint-Jakobskerk! Download de ErfgoedApp voor Android via Google Play of Apple via de App Store en zoek naar de route ‘De verborgen schatten van de Sint-Jakobskerk’.