Kijk!

Tot eind augustus neemt de expo KIJK! je op sleeptouw doorheen het labyrint van het voormalige Sint-Janshospitaal in Damme, dat nu door het leven gaat als NEST Stadslab Damme. De tentoonstelling is het tweede Erfgoedlab in een reeks van drie.

Het Erfgoedlab nodigt jou uit om op verschillende manieren naar erfgoed te kijken en om erfgoed anders te beleven. Kijken naar die erfgoedstukken wordt in het lab niet enkel kijken met je ogen, maar ook voelen, horen, ruiken en zelfs proeven. Het lab toont een selectie uit de collectie van het Damse Sint-Janshospitaal, aangevuld met bijzondere erfgoedstukken uit Brugge dankzij het partnership met enkele erfgoedpartners van Stad Brugge, waaronder de erfgoedcel.

In de kloostertuin zal er voor het eerst een pop-up Proeflab zijn waar je heerlijk kan genieten van een drankje en een hapje. Bistrobar Mout duikt in de voorraadkast van de Zwinstreek en zet in samenwerking met foodarcheoloog Jeroen Van Vaerenbergh culinair erfgoed op de kaart met onverwachte combinaties, maar steeds geworteld in het verleden.

Kijken wordt ook doen, want kinderen tussen zes en twaalf krijgen er een eigen lab om zelf aan de slag te gaan. Van woensdag tot zondag zijn er doorlopend kleine workshops, inschrijven is niet nodig.  

Praktische info:

Wanneer? Donderdag 26 mei tot en met zondag 28 augustus

Van donderdag tot zondag van 10.00 tot 17.00 uur

NEST Stadslab Damme, Kerkstraat 33, 8340 Damme

Info: nestdamme.be, nest@damme.be

 

Het Proeflab

In juni op zaterdag en zondag

Van 11.00 tot 19.00 uur

In juli en augustus

vrijdag en zaterdag van 11.00 tot 22.00 uur

donderdag en zondag van 11.00 tot 19.00 uur

 

Erfgoedlab in NEST Stadslab Damme zoekt vrijwilligers

Wil je meehelpen als erfgoedvrijwilliger en het erfgoed bewaken? Als suppoost houd je een oogje in het zeil, let je op de veiligheid van bezoekers en objecten en help je bij het nethouden van de expositieruimtes. Afwisselend ben je ook de back-up voor de onthaalmedewerker. Interesse? Stel je dan kandidaat door te mailen naar nest@damme.be.Voor het vrijwilligerswerk voorzien we een vergoeding.