Kantcentrum Brugge zet in op erfgoed

28 maart 2019

Het Kantcentrum Brugge is een levend huis rond het kantambacht dat de afgelopen jaren ook een eigen erfgoedcollectie heeft uitgebouwd. De afgelopen maanden is er er heel wat werk verricht rond de zorg en ontsluiting van de erfgoedcollecties, en dit met ondersteuning van Erfgoedcel Brugge.

Met ondersteuning van onze vrijwilligers werd in het najaar 2018 en voorjaar 2019 een digitale erfgoedinventaris opgemaakt. Maar liefst 212 objecten zijn nu raadpleegbaar via Erfgoedinzicht.be en ErfgoedBrugge.be. In de loop van 2019 wordt deze inventarisatie van de collectie verdergezet.

Onder onze begeleiding werd ook een aanvraagdossier voor het Vlaamse kwaliteitslabel erkend museum uitgewerkt. Het behalen van dit kwaliteitslabel kan een belangrijke stap voorwaarts betekenen voor de cultureel-erfgoedwerking van het Kantcentrum Brugge. Het is nu wachten tot juli ’19 op de beslissing van minister van Cultuur Sven Gatz.

Collectie digitaal doorzoekbaar

Met ondersteuning van vrijwilligers van Erfgoedcel Brugge werd een digitale erfgoedinventaris opgemaakt. Maar liefst 212 objecten uit de collectie zijn nu raadpleegbaar via Erfgoedinzicht.be en ErfgoedBrugge.be.

 

Stap voorwaarts als erfgoedorganisatie
Onder begeleiding van Erfgoedcel Brugge werd een aanvraag voor het Vlaamse kwaliteitslabel erkend museum uitgewerkt. Een beoordelingscommissie bracht ons ondertussen een bezoek. Op basis van hun verslag zal minister van Cultuur Sven Gatz een beslissing nemen. Duimen jullie met ons mee?