NIEUWSBRIEF
6 juni 2016
 
www.erfgoedcelbrugge.be contact Facebook Twitter
 

Exclusief bezoek achter de schermen bij Brugse archieven

Donderdag 16 juni ’16, van 15.00 tot 17.00 uur

Cores is het competentieplatform voor conservatie en restauratie van boeken en archief dat in 2008 werd opgericht door Syntra West vzw en diverse Brugse erfgoedinstellingen.

Vanaf 2016 organiseert CORES een tweejaarlijks symposium, waarvan het eerste plaatsvindt op 17 juni. Onder de noemer ‘Een veelzijdige kijk op eenvoudige banden’ geven internationale experten lezingen met focus op registerbanden en delen restauratoren hun ervaringen over concrete restauraties.

De dag voor het symposium stellen de deelnemende Brugse archieven hun deuren graag open voor het brede publiek. Een uitgelezen kans voor iedereen die geïnteresseerd is in de rijke geschiedenis van documenten en boeken en de zorg voor dit waardevol erfgoed.

Vier groepen van maximaal 20 personen kunnen die namiddag een gecombineerd bezoek brengen aan twee archiefinstellingen. De archivaris duidt er de herkomst en werking van het archief en laat ons enkele opmerkelijke stukken zien.

De deelname aan de activiteit is gratis.

Om vlot de verplaatsing tussen beide locaties te regelen dient u per fiets te komen.

          

Dit bezoek achter de schermen is een organisatie van Erfgoedcel Brugge, met medewerking van het Stadsarchief Brugge, het Rijksarchief afdeling Brugge, het OCMW-archief Brugge, het Bisschoppelijk Archief en de Openbare Bibliotheek Brugge.

 

Erfgoedcel Brugge Contacteer ons  
Brugs erfgoed
Ondersteuning
Online erfgoed
Kalender
Erfgoedwinkel
Pakhuizen
Komvest 45
8000 Brugge
E info@erfgoedcelbrugge.be
T 050 44 50 48
Met steun van de Vlaamse overheid
Indien je deze nieuwsbrief niet langer wenst te ontvangen, kan je je hier uitschrijven.