Erfgoeddag 2022

Wedstrijd: Ontwerp het campagnebeeld!

Kan jij urenlang aan een tekening werken?
Bekijk je de wereld door de lens van je camera?
Kennen Photoshop en co geen geheimen voor jou?
Zit je in het 4de, 5de of 6de middelbaar?

Dan ben jij degene die we zoeken!

Voor de promotie van Erfgoeddag Brugge 2022 zijn we op zoek naar jonge makers die aan de slag willen gaan met ons officiële campagnebeeld.

Kijk eens lang naar de affiche van Flore Deman… en creëer een alternatief promobeeld! Onze enige voorwaarde: Vertrek vanuit het Erfgoeddag-thema ‘onderwijs’ en baseer je voor je ontwerp op een element uit de originele poster van Flore: een kleur, een detail, een motief… De inzendingen worden beoordeeld door een jury en de vijf beste voorbeelden verschijnen in het officiële infoboekje van Erfgoeddag 2022, dat over heel Brugge (en ver daarbuiten) verspreid wordt.

Maar dat is niet alles! Naast de roem, en het feit dat je tekening/collage/schilderij door duizenden mensen zal worden bewonderd, krijg je als winnaar daarbovenop een rondleiding in het depot van de archeologische dienst Raakvlak èn een rondleiding op een echte archeologische site! Dit is je kans om Romeinse vazen, roestige wapens van de Tweede Wereldoorlog en botbeentjes uit middeleeuwse graven uitzonderlijk van héél dichtbij bekijken!

Wat moet je doen?

1)   Maak een beeld op A3-formaat en stuur het ons vóór 14 januari door.

  • Wil je je werk digitaal opsturen, scan dan je poster in op 300dpi (standaard) en stuur je pdf op naar ERFGOEDDAG@brugge.be
  • Wil je je werk fysiek komen binnenbrengen, maak dan een afspraak met de medewerkers van de Erfgoedcel door een mailtje te sturen naar ERFGOEDDAG@brugge.be. Wij zorgen ervoor dat er iemand op kantoor aanwezig is om jouw werk in ontvangst te nemen.

2)   Deel je ontwerp op Facebook en/of Instagram met de hashtags #erfgoeddagbrugge# en #erfgoedcelbrugge#.

Veel succes!