Erfgoeddag Brugge 2021

Erfgoeddag Brugge 2021

Denk je erover om een activiteit uit te werken voor Erfgoeddag 2021 in Brugge? Of deed je dit al voor de uitgestelde Erfgoeddag in 2020 en wil je je activiteit opnieuw organiseren in 2021? Hieronder vind je alle info die je nodig hebt bij de uitwerking en inschrijving van jouw Erfgoeddagactiviteit.

Het erfgoedweekend 2021 vindt plaats op zaterdag 24 en zondag 25 april 2021. Door de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus kon de twintigste verjaardag van Erfgoeddag – op 25 en 26 april 2020, met ‘De Nacht’ als centraal thema – helaas niet doorgaan. Om de inspanningen van de deelnemende organisaties niet verloren te laten gaan, werd besloten om deze feesteditie een jaartje door te schuiven. Ook Erfgoeddag 2021 heeft dus ‘De Nacht’ als centraal thema.

  

Infovideo

In plaats van een fysiek infomoment rond Erfgoeddag Brugge 2021 kozen we dit jaar noodgedwongen voor een digitale formule: een videopresentatie met digitaal vragenuurtje op donderdag 5 november.

Het digitaal infomoment gemist?

De infovideo hieronder geeft je enkele interessante insteken m.b.t. het thema 'De Nacht'. Daarnaast krijg je er ook alle praktische info mee die je nodig hebt voor de uitwerking en inschrijving van je activiteit.

Daarnaast vind je alle informatie ook terug in de powerpointpresentatie.

 

Je activiteit inschrijven 

Je kan je Erfgoeddagactiviteit tot vrijdag 8 januari registreren bij FARO - Vlaams steunpunt voor cultureel erfgoed en de nationale coördinator van Erfgoeddag - via https://inschrijven.erfgoeddag.be/. Geef ons zeker ook een seintje op erfgoeddag@brugge.be wanneer je een activiteit uitwerkt. Zo weten we dat jouw inschrijving eraan komt.

Lukt het niet om je activiteit online in te schrijven?

Bezorg ons de ingevulde inschrijvingsfiche vóór 4 januari terug via erfgoeddag@brugge.be en wij helpen je met de online inschrijving van je activiteit.

 

Inspiratie nodig?

In de inspiratiebrochure die FARO voor Erfgoeddag 2020 maakte vind je heel wat interessante insteken m.b.t. het thema 'De Nacht'. Je vind er ook een handige checklist die je helpt bij de uitwerking van je Erfgoeddagactiviteit.

Opgelet! De deadlines in de inspiratiebrochure zijn die van de editie 2020 en gelden dus niet voor de komende editie van Erfgoeddag.

 

Vragen of hulp nodig?

Heb je vragen i.v.m. Erfgoeddag Brugge of de inschrijving van je activiteit? Of heb je hulp of advies nodig bij de (coronaproof) uitwerking je Erfgoeddagactiviteit? Contacteer ons op 050/44 50 49 of erfgoeddag@brugge.be.