Erfgoeddag 2021

Erfgoeddag 2021

 

 

Wat is Erfgoeddag? 

Erfgoeddag is dé jaarlijkse feestdag voor roerend en immaterieel erfgoed. Je maakt er telkens weer kennis met het Brugse erfgoed in al zijn vormen! 

Lokale musea, erfgoedorganisaties, archieven, scholen, (erfgoed)bibliotheken, verenigingen, ambachtelijke makers, ... Allemaal pakken ze op deze dag uit met wat ze in huis hebben. Schrijf je in voor een workshop, lezing of meeslepende wandeling en proef van het rijke erfgoed dat Brugge te bieden heeft! 

 

THEMA 'DE NACHT'

 

Dit jaar is het extra feest, want Erfgoeddag blaast 20 kaarsjes uit! Eigenlijk wilden we hier vorig jaar al op klinken, maar corona stak er toen een stokje voor. Daarom nodigen we je van harte uit om de afgelopen twee decennia aan Erfgoeddagen alsnog te komen vieren.

Daarvoor hernemen we ook het thema 'De Nacht'. Ben je een sterrenstaarder? Of vertel je graag verhaaltjes voor het slapengaan? Wil je bijleren over de donkere onderbuik van Brugge? Dan zal je smullen van ons aanbod! 

‘De Nacht’ roept niet alleen nieuwe thema’s op. Ze spreekt ook andere zintuigen en emoties aan. Bovendien inspireert haar lokroep ons om ook in het donker op verkenning te gaan. Daarom kan je dit jaar ook tot 's avonds laat terecht op Erfgoeddag. Ben je klaar om het Brugse erfgoed op een nieuwe manier te beleven?

 

HOU 24 EN 25 APRIL VRIJ IN JE AGENDA!

 

Klinkt dit al als muziek in de oren? Dan heb je gelukTer ere van ons nachtelijke thema vieren we Erfgoeddag van 's ochtends vroeg tot in de late uurtjesBlokkeer het Erfgoedweekend van zaterdag 24 en zondag 25 april dus alvast in je agenda! 

 

WAT STAAT ER DIT JAAR OP HET PROGRAMMA?

 

Samen met meer dan 40 partners staken we voor jou een veelzijdig en intrigerend programma ineen. Ontdek onze programmatie hier vanaf 25 maart. 

Voor vrijwel alle activiteiten moet je reserveren. Dat kan vanaf maandag 5 april om 10:00 uur, op deze website of via het nummer 050 44 50 48 (bel op weekdagen tussen 10:00 en 12:00 uur). 

 

Samen naar een coronaveilige Erfgoeddag 

Gezien de uitzonderlijke omstandigheden zullen fysieke activiteiten enkel plaatsvinden indien ze veilig kunnen doorgaan. Is dat niet het geval? Dan zoeken we zoveel mogelijk naar een alternatief. Check de praktische regelingen van je activiteiten dus regelmatig via deze website. 

Wat er de komende maanden ook gebeurt: vanuit Erfgoedcel Brugge doen we onze uiterste best om weer voor een spetterend aanbod te zorgen!

 

Een weekend lang Erfgoeddagradio!

Als kers op de verjaardagstaart duiken we het hele Erfgoedweekend de radiostudio in! Samen met Villa Bota dompelen we je onder in de wondere wereld van het nachtelijke erfgoed! Stem dus af op 106.4 FM of surf naar www.villabota.be en laat je verrassen! Neem er gerust een bakje koffie, een fris biertje of een goed glas wijn bij, want we beloven door te gaan tot in de vroege uurtjes...