Guido Gezellewandeling

Een boeiende kennismaking met het 19de eeuwse Brugge via leven en werk van Guido Gezelle. 

Je stapt van het Gezellestandbeeld tot in de tuin van het Gezellemuseum. De tocht door het Brugge van de Vlaamse dichter leidt je van de Onze-Lieve-Vrouwekerk langs de Walburgaparochie naar het charmante Sint-Annakwartier. Je kuiert er langs heerlijke reien, pittoreske straatjes en de groene stadsrand met de molens.

Guido Gezelles leven en werk levert stof voor een boeiende kennismaking met het negentiende eeuwse Brugge: het schoolleven, de journalistiek, de strijd tussen liberalen en katholieken, zijn inzet als pastoor voor de devotie of het Heilig bloed en zijn betrokkenheid bij de Engelsen in Brugge.

Dit alles wordt tot leven gewekt door uniek materiaal uit het Guido Gezellearchief, klank- en poëziefragmenten, filmfragmenten uit de archieven van de VRT, oude stadsgezichten uit de fotocollectie van het Stadsarchief en unieke muziekopnames. 

Realisatie: Guido Gezellearchief van de Openbare Bibliotheek Brugge.

Samenstelling: Els Depuydt ; Stemmen: E. Depuydt, J. Van Eenoo, W. Verschaeve, G. Pattyn ; Zang: Bart Vandekerkhove (www.gezellegezongen.be ) ; Muziek: Kevin MacLeod: Trio for Piano, Violin and Viola (freemusicarchive.org)

Beschikbaar in Nederlands en Engels.