Erfgoeddag 2021

Erfgoeddag 2021

 

 

 

Proef van het Brugse erfgoed

Erfgoeddag is dé jaarlijkse feestdag voor roerend en immaterieel erfgoed. Je maakt er telkens weer kennis met het Brugse erfgoed in al zijn vormen. 

Lokale musea, bibliotheken, erfgoedverenigingen, allemaal pakken ze op deze dag uit met wat ze in huis hebben. Schrijf je in voor een workshop, lezing of meeslepende wandeling en proef van het rijke erfgoed dat Brugge te bieden heeft! 

 

THEMA 'DE NACHT'

 

Dit jaar is het extra feest, want Erfgoeddag blaast 20 kaarsjes uit. Eigenlijk wilden we daar vorig jaar al op klinken, maar corona stak er toen een stokje voor. Daarom nodigen we je van harte uit om de afgelopen twee decennia aan Erfgoeddagen toch nog te komen vieren.

Daarvoor hernemen we ook het thema 'De Nacht'. Ben je een sterrenstaarder? Of vertel je graag verhaaltjes voor het slapengaan? Wil je bijleren over de donkere onderbuik van Brugge? Dan zal je smullen van ons aanbod. 

‘De Nacht’ roept niet alleen nieuwe thema’s op. Hij spreekt ook andere zintuigen en emoties aan. Bovendien inspireert zijn lokroep ons om ook in het donker op verkenning te gaan. Daarom kan je dit jaar ook tot 's avonds laat terecht op Erfgoeddag.

 

HOU 24 EN 25 APRIL VRIJ IN JE AGENDA

 

Klinkt dit al als muziek in de oren? Dan heb je gelukTer ere van ons nachtelijke thema vieren we Erfgoeddag van ´s ochtends vroeg tot in de late uurtjes

Blokkeer het Erfgoedweekend van zaterdag 24 en zondag 25 april dus alvast in je agenda. 

 

EEN VEELZIJDIG PROGRAMMA

 

Samen met meer dan 40 partners staken we voor jou een veelzijdig en intrigerend programma ineen.

Voor vrijwel alle activiteiten moet je reserveren. Dat kan vanaf maandag 5 april om 10:00 uur, op deze website of via het nummer 050 44 50 48 (bel op weekdagen tussen 10:00 en 12:00 uur). 

  

Samen naar een coronaveilige Erfgoeddag 

Door de uitzonderlijke omstandigheden gaan fysieke activiteiten dit jaar enkel door als ze veilig kunnen worden georganiseerd.

Is dat niet het geval? Dan zoeken we zoveel mogelijk naar een alternatief. Check de praktische regelingen van je activiteiten dus regelmatig op deze website. 

Wat er de volgende maanden ook gebeurt: vanuit Erfgoedcel Brugge doen we ons uiterste best om weer te zorgen voor een spetterend aanbod!

 

Een hele zaterdag Erfgoeddagradio

Als kers op de verjaardagstaart duiken we het hele Erfgoedweekend de radiostudio in. Samen met Villa Bota dompelen we je onder in de wondere wereld van het nachtelijke erfgoed.

Stem dus af op 106.4 FM of surf naar www.villabota.be en laat je verrassen. Neem er gerust een bakje koffie, een fris biertje of een goed glas wijn bij, want we beloven door te gaan tot in de vroege uurtjes...