Uitleendienst Erfgoed Vlaanderen

Om de zorg voor cultureel erfgoed verder te stimuleren, stelt de Vlaamse overheid een basisaanbod aan uitleenmateriaal ter beschikking.
Dat materiaal is een selectie van kwaliteitsvolle hulpmiddelen, die eenvoudig te bedienen zijn en een meerwaarde bieden bij het beschrijven en beter bewaren van erfgoedcollecties.

Heb je plannen om je erfgoedcollectie beter te beschrijven of te bewaren? Op de website uitleendiensterfgoed.be kun je het volledige aanbod hulpmiddelen verkennen of meteen een aanvraag indienen. Na goedkeuring van de aanvraag kun je het bestelde materiaal ophalen in een van de tien regionale uitleenpunten in Vlaanderen: Antwerpen, Brugge, Dilbeek, Genk, Herentals, Kortrijk, Leuven, Oosterzele, Sint-Niklaas en Sint-Truiden.
Het gebruik van het materiaal is volledig kosteloos, maar je staat zelf in voor het afhalen en terugbrengen ervan naar het aangewezen uitleenpunt.


Materiaal uitlenen/terugbrengen in het uitleenpunt Erfgoedcel Brugge

Erfgoedcel Brugge is één van de uitleenpunten voor de Uitleendiest Erfgoed Vlaanderen. Materiaal aavragen kan uitsluitend via de website uitleendiensterfgoed.be. Werd je aanvraag goedgekeurd, koos je voor het uitleenpunt Erfgoedcel Brugge en wil je materiaal ophalen? Maak dan een afspraak via onze contactgegevens

De Uitleendienst Erfgoed is een realisatie van volgende partners: