Vrijwilligers

Bedankt vrijwilligers!

Erfgoedcel Brugge kan haar projecten voor en achter de schermen enkel realiseren dankzij de enthousiaste hulp van heel wat vrijwilligers.

Zo zijn er personen die een handje komen helpen bij mailings of praktische voorbereidingen van bepaalde evenementen. Andere ambassadeurs zijn jaarlijks present tijdens het Erfgoeddag-weekend aan het centrale informatieloket of bij het onthaal voor bepaalde activiteiten.

Dan zijn er ook nog dames en heren die helpen bij de verspreiding van folders en affiches. Of vrijwilligers die mee een beursstand helpen bemannen of bevrouwen. Vele handen maken licht werk. Voor heel wat organisatorische taken bij Erfgoedcel Brugge zijn de vrijwilligers ondertussen een onmisbare schakel.

Voor administratieve taken kan Erfgoedcel Brugge wekelijks rekenen op een vrijwilliger met autisme spectrum stoornis, en dit dankzij begeleiding van de Kade of Oranje vzw.

In 2014 werd er ook een nieuwe groep van vrijwilligers opgeleid die sinds 2015 wekelijks aan de slag zijn bij de inventarisatie van de collecties van de Brugse kerken, en dit onder leiding van consulent religieus erfgoed Benoit Kervyn. Ondertussen werden reeds 1200 objecten uit vier verschillende kerken geïnventariseerd.

Sinds 2015 begeleidt Erfgoedcel Brugge ook de groep vrijwilligers Bibliotheek Carton. Deze dames en heren zetten zich in om het boekenerfgoed van stichter Carton uit het Spermalie-insitituut te inventariseren, alsook een nieuw onderkomen te geven en hierrond een actieve erfgoedwerking uit te bouwen.