Info

Op zaterdag 8 en zondag 9 september 2018 kunt u - naar aanleiding van de 30ste Open Monumentendag (OMD) - in Brugge genieten van bezoeken aan een 30-tal opengestelde monumenten of deelnemen aan één van de activiteiten.

Net als 30 jaar geleden staat het Ezelstraatkwartier in de kijker, de wijk tussen de Hoefijzerlaan en de Vlamingdam én tussen de eerste en de twee stadsomwalling.  In de groene, oostelijke rand van Brugge verbindt een fietstocht een vijftal opengestelde monumenten en ten slotte staan ook een aantal restauratiewerven open voor het publiek.

Op zondag komen er een aantal openstellingen bij. De provincie West-Vlaanderen stelt dan immers een viertal gebouwen open op Brugs grondgebied, waaronder de pas opgeleverde Sint-Salvatorskathedraal waar men onder meer Monumentenwacht aan het werk kan zien.

Het volledige programma van Open Monumentendag wordt eind augustus verspreid en staat rond die tijd ook op www.bruggeomd.be en op www.openmonumenten.be.

Let wel, voor een aantal monumenten en activiteiten moet je reserveren via www.bruggeomd.be (vanaf maandag 27 augustus om 10.00u tot donderdag 6 september om 16.00u).

Vanaf 24 augustus is het OMD-boekje voor amper 3 euro verkrijgbaar op de geijkte plaatsen (openbare bibliotheken, Tolhuis, Stadsarchief, In&Uit, Mijn Brugge,…).

We wensen je een fijn Open Monumentenweekend in Brugge!