Finalisten fotowedstrijd #WijZorgenVoorOnsErfgoed bekend

FOTOWEDSTRIJD

#WijZorgenVoorOnsErfgoed

Welk erfgoed verzorg jij? Bezit je een erfstuk dat je angstvallig bewaakt tegen kinderhanden of koffievlekken? Verbergt je kookboek aloude beproefde familierecepten? Kortom, hoe draag jij zorg voor je erfgoed?

Deze vragen waren de start van de fotowedstrijd #WijZorgenVoorOnsErfgoed.  Tot 12 april kon je deelnemen. Maar liefst 84 personen stuurden ons een foto met bijhorend zorgverhaal. De jury selecteerde vijf finalisten. Zij maken kans op de hoofdprijs, een exclusieve daguitstap in Brugge voor 10 personen.

DE 5 FINALISTEN

Anne-Marie Willems

Lieve Hollands

Tom Feys

Mietje Crombez

Hans Vansteelant & Arno Brys

In 1953 maakte mijn vader een maquette van de Jeruzalemkapel om in zijn slagerij tentoon te stellen. Uren spendeerde hij eraan om deze met smout in te kleuren. Nu koester ik trots de maquette bij mij thuis. 

Dit is mijn levensboek. Hierin staat mijn verhaal. Prachtige foto's van toen ik nog jong was. Op de kaft zie je een foto van mij op een paard, waaraan ik heel mooie herinneringen heb.  Dit boek betekent alles voor mij.

Mijn oma’s beeldje van de  ‘den dikke en den dunne’ die dronken op de tonen van ‘la vie en rose’  om hun eigen as draaien, fascineerde  mij als kind enorm. Voor mijn grootmoeder was dit kleinood heilig.  Ondertussen danst dit duo elke avond op de kamer van mijn dochter. Ik hoop dat zij nog niet door heeft dat de lantaarn een echte fles is! 

Toen ik 14 jaar was redde ik een zevenjarig meisje van de verdrinkingsdood. Als bedanking gaven haar ouders mij een beeld van Sint-Nicolaas, de beschermheilige van kinderen. Het beeld had altijd al een prominente plaats in mijn huis. Ook vandaag staat het in mijn kamer in het woonzorgcentrum. 

Arno Brys leerde mij met veel passie en gedrevenheid het vak van illustrator aan. Samen genieten we nog steeds van oude typografie, volkswijsheden en schalkse prenten, zoals deze schitterende 17de-eeuwse uitgave met gedichten van Jacob Cats. 

WIE VERTELT HET MOOISTE VERHAAL ROND DE ZORG VOOR ZIJN ERFGOED? 

Stemmen kan tot 23 april om 16.30 uur.

Op 23 april om 17.00 uur zal Burgemeester Renaat Landuyt de winnaar bekend maken in aanwezigheid van de pers en de vijf finalisten. (Locatie: centraal infopunt, Predikherenrei 4a)

PRIJS

Hoofdprijs:

Exlusieve daguitstap in Brugge voor een groep van 10 personen.

Prijs voor de andere 4 finalisten:

2 gratis tickets voor een theatervoorstelling in de stadsschouwburg: 

"Platform" op 9/05 om 20.00 uur of "Onderworpen" op 10/05 om 20.00 uur. 

Met bijzondere dank aan Cultuurcentrum Brugge!

HERBEKIJK ALLE INGEZONDEN FOTO'S

Alle ingezonden foto's zijn hier terug te vinden en ook te bekijken tijdens het erfgoedweekend op 22 en 23 april in het centrale infopunt (Predikherenrei 4A).

WEDSTRIJDREGLEMENT

Raadpleeg het wedstrijdreglement