Erfgoeddag 2019

Erfgoeddag 2019

Denk je er over om een activiteit uit te werken voor Erfgoeddag 2019 in Brugge?

Het erfgoedweekend 2019 vindt plaats op zaterdag 27 en zondag 28 april 2019. Met ‘Hoe maakt u het?’ als centraal thema staan tijdens deze editie ambachten en vakmanschap in de kijker.

Schrijf voor 11 januari je Erfgoeddag-activiteit in!

Is Erfgoeddag iets voor jouw organisatie? De volgende stappen helpen je je activiteit te registreren.

1)

Log in op https://inschrijven.erfgoeddag.be.

  • Heb je nog logingegevens van de vorige editie van Erfgoeddag? Dan kan je die gebruiken.
  • Heb je nog geen login? Klik dan op het tabblad ‘nieuwe account aanmaken’ om een login aan te maken.

Problemen? Klik op de link voor een uitgebreide handleiding over het inloggen op het inschrijvingsplatform: https://faro.be/sites/default/files/bijlagen/blog/Handleiding_Hoe_Inloggen.pdf 

2)

Ingelogd? Klik dan op het tabblad ‘Inhoud aanmaken’ en klik door op ‘Activiteit’ om naar het inschrijvingsformulier te gaan.

3)

Vul voor elke activiteit die je organiseert een inschrijvingsformulier in. Klik onderaan ook regelmatig eens op de groene knop ‘Opslaan’ zodat er geen informatie verloren gaat. Selecteer daarbij als moderatiestatus ‘Klad’.

LET OP:

  • Vergeet niet bij lokale coördinator ‘Brugge * Erfgoedcel Brugge’ aan te klikken.
  • Gaat je activiteit door op zaterdag 27 april en zondag 28 april? Vul dan bij bijzondere openingsuren ‘Ook op zaterdag 27 april van … tot … / om…’ in.
  • Gaat je activiteit enkel door op zaterdag 27 april? Vul dan bij bijzondere openingsuren ‘Enkel op zaterdag 27 april van … tot … / om…’ in.
  • Organiseer je een activiteit op reservatie? Erfgoeddag Brugge zorgt voor een centraal reservatiesysteem via de website. Gelieve in het vakje ‘Website reserveren’ dus de link http://www.erfgoedcelbrugge.be/erfgoeddag2019 in te geven.

Problemen? Klik op de link voor een uitgebreide handleiding voor het inschrijven van je activiteit: https://faro.be/sites/default/files/bijlagen/blog/Handleiding_Hoe_een_activiteit_inschrijven.pdf

4)

Heb je het inschrijvingsformulier volledig ingevuld? Zet dan de moderatiestatus onderaan op ‘Klaar voor nazicht’ en klik op opslaan.

5)

Stuur een berichtje naar erfgoeddag@brugge.be met de melding dat je je activiteit hebt ingeschreven.

6)

Je inschrijving komt nu bij Erfgoeddag Brugge terecht. Wij kijken deze nog eens na en versturen je activiteit vervolgens naar de eindredactie van Erfgoeddag Vlaanderen.

7)

Ook als je je activiteit al hebt ingediend, kan je nog kleine wijzigingen doorgeven

Klik op de link voor een uitgebreide handleiding voor het aanpassen van je activiteit: https://faro.be/sites/default/files/bijlagen/blog/Handleiding_Hoe_Een_Ingediende_Activiteit_Aanpassen.pdf

Vragen of problemen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen op erfgoeddag@brugge.be of 050/44 50 49.

dfdf

Inspiratie of informatie nodig?

Op dinsdag 9 oktober organiseerde Erfgoedcel Brugge een inspiratiemoment. Historicus Marc Ryckaert gaf er een aantal Brugse insteken voor het thema ‘Hoe maakt u het?’. Ellen Vandenbulcke, projectcoördinatrice bij Handmade in Brugge, lichtte de werking van Handmade in Brugge toe.

Hun presentaties en alle praktische info omtrent deelname aan Erfgoeddag Brugge 2019 vind je hieronder.

 

Op zoek naar nog meer inspiratie?

Bekijk dan zeker ook de Aspiratiegids Erfgoeddag 2019 van FARO, de Handmade in Brugge-gids of het inspiratieboek ‘Een toekomst voor ambachten’.

Heb je nog vragen?

Aarzel dan niet ons te contacteren op erfgoeddag@brugge.be.

Aspiratiegids 'Hoe maakt u het?'_Erfgoeddag_2019_FARO